Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvjerljiva pobjeda

Lukašenko peti put izabran za predsjednika Bjelorusije

Aleksandar Lukašenko
Foto: AFP/PIXSELL
1/2
12.10.2015.
u 00:15

S nadmoćnih 83% glasova Lukašenko je pokorio sve svoje protukandidate

Predsjednik Aleksandar Lukašenko u nedjelju je osvojio još jedan mandat za predsjednika Bjelorusije. S nadmoćnih 83% glasova Lukašenko je pokorio sve svoje protukandidate od kojih niti jedan nije prikupio više od 5% glasova, piše BBC.

Lukašenku je ovo ukupno peti mandat, a na čelu države do sada je proveo 20 godina. I prije zatvaranja birališta Lukašenko je bio uvjeren u svoju pobjedu. 

Njegovi protukandidati negoduju zbog rezultata izbora i optužuju Lukašenka i njegove pristaše za namještanje izbora. Osim toga Lukašenka smatraju diktatorom odgovornim za progon glavne oporbene stranke, kontrolu medija, ali i kršenje ljudskih prava. 

Na predsjedničke izbore u Bjelorusiji danas je izašlo 7 milijuna birača koju su birali između četiri predsjednička kandidata. 

>>Lukašenko izmaknuo stolac Putinu

>>Lukašenko za svoga nasljednika odredio 7-godišnjeg sina Kolju

Komentara 33

DU
Deleted user
00:35 12.10.2015.

Lukašenko je sredio Bjelorusiju za 20 godina na najbolji moguć način. Zemlja nema ni 1$ duga. Imaju konstantan gospodarski rast, i standard stanovništva. Nema nikakvih energetskih problema. Imaju suficit u vanjskoj trgovini. Socijalna slika je dobra, jer je raspon plaća i platnih razreda pravedan. Poljoprivreda je mnogo bolja nego ruska. I zdravstvo i obrazovanje su im odlični. Nema nezaposlenih. Infrastrukturno su sređeni. Nemaju tajkune koji špekuliraju gospodarstvom. Država je vlasnik svih resursa, znači ništa nije strancima dato budzašto. Zbog toga Lukašenko ima ogromnu podršku svog naroda, što razbješnjuje minornu plaćeničku Sorošovu "oporbu". Dokle god zionisti koji vladaju svijetom pokušavaju podrivati Lukašenka, i medijski ga satanizovati, to znači da izvanredno i domoljubno vodi svoju državu, na radost ogromnog dijela svog naroda.

Avatar superhik74
superhik74
01:16 12.10.2015.

Izabran ? Ali on nije diktator kao kralj Saudijske Arabije koji uopce nema izbore ? Ja sam mislio da "demokratski zapad" voli ove neizabrane, dok im se izbori gade. Uvijek ljudi izaberu neke koji se zapadu ne svidjaju, i onda nas "demokratski zapad" mora trositi tesko ukradene novce na organiziranje oruzanih puceva ili direktnu vojnu agresiju.

MA
Maxi73
01:47 12.10.2015.

Bit će predsjednik do kraja života kao i Castro na Kubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije