Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Lucić na sudu poražen u borbi protiv države

lucic
Reuters
12.05.2010.
u 18:15

Tužio je državu za gotovo pola milijuna kuna jer mu je od studenog 1998. do rujna 2004. isplaćivala znatno manju plaću od one koja je bila propisana odlukom pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

Josip Lucić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, koji je nedavno na Vrhovnom sudu u sporu protiv države izgubio 367.350 kuna, nije se uspio izboriti ni za preostale 123.544 kune, koje je nepravomoćno izgubio u zagrebačkoj Palači pravde. Obrazloženje presude tek će biti napisano.

Lucić je, podsjećamo, tužio državu za gotovo pola milijuna kuna jer mu je od studenog 1998. do rujna 2004. isplaćivala znatno manju plaću od one koja je bila propisana odlukom pokojnog predsjednika Franje Tuđmana.

Kako ga je nedavno Vrhovni sud odbio za glavninu od traženih pola milijuna kuna uz obrazloženje da izmjenama zakona od 2000. predsjednik više nema ovlaštenja određivati plaću za vojne osobe, Luciću je preostalo da se bori za još 120-ak tisuća kuna za razdoblje od studenog 1998. do ožujka 2000., kada je bio zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta. Tada mu je plaća trebala iznositi 16.000 kuna, no nitko ga iz MORH-a nije upoznao s Tuđmanovom odlukom.

Poslije je Lucić postao zamjenikom načelnika Glavnog stožera, a u siječnju 2003. imenovan je za načelnika Glavnog stožera. Za vrijeme obnašanja visokih dužnosti dobivao je, tvrdio je na sudu, oko sedam, osam tisuća kuna manje od propisanih plaća. Kada je 2004. doznao za Tuđmanovu odluku, Lucić je zajedno s još 20-ak generala i visokih vojnih dužnosnika tužio državu. Iako mu je na početku dobro krenulo pa je prvo bio dobio gotovo pola milijuna kuna, poslije na višem sudu nije imao sreće.

Komentara 18

OB
-obrisani-
18:28 12.05.2010.

Nek traži od heroja u bijegu u Hercegovini! Taj još prima lovu iz hrvatske mada je osudjen!

OB
-obrisani-
19:11 12.05.2010.

ne isplati se borit za hrvatsku pola generala je po cuzama, pola bez pola placa, tako vam je to dok su komunisticke mrcine iz HDZ/SDP nahuskali na samoocjepljenje, i zvali hrvate ludonje da se dodju doma borit, iste su poslije izdavali i hapsili i to upravo ovi komunisti iz privatne partije HDZ, jedan komunista racan rekao je gotovini: bjezi ante morat cemo te hapsit- poruka je nasih prijatelja iz francuske, koji sjede u savjetu UN, onaj posranec iz HDZ sere-nader opet je organizirao samookupljanje naroda na slitskoj rivi kao potpora gotovini, sve su preuzeli od komunjare milosevica mislim na okupljanje, a onda je taj isti sere-nader izdao gotovinu za par skuda ko juda isusa, je lucicu zabadava si isao na \"krvavi\" uskrs na plitvice, dok si se ti borio komunisti/fasisti iz HDZ/SDP partija pljackali su tako dugo hrvatsku dok je nisu opljackali do temelja, a hrvati ni da se pobune, rade i ne primaju placu ili pola na ruke pola ispod stola, a dok dodje penzija onda ce isti kopat po kontenjerima, i opets e ne bune.

BL
Bljakonja
21:43 12.05.2010.

šmrc...šmrc...prc...prc...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije