Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK

Lucić pod istragom zbog podmićivanja novinara Hedla

Franjo Lucić (1)
Foto: Ljiljana Marić
09.08.2017.
u 14:52

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) u utorak jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Lucića.

Uskok je danas izvijestio da je donio rješenje o provođenju istrage protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića zbog sumnje da je davao mito novinaru Dragi Hedlu.

U nalogu za istragu stoji da je Lucić, 26. srpnja u Požegi, "novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku".

"Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene" objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici ne navodeći imena.

Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) u utorak jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Lucića.

On je, pak, rekao da pozdravlja odluku MIP-a te naglasio da nije nudio mito novinaru Hedlu. Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon "harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke" u kojoj "svim nadzorima" nisu utvrđene nepravilnosti. Smatra da je riječ o političkom motivu njegovih protivnika na razini Požeško-slavonske županije koji žele oblatiti njegovo ime, prezime i obitelj.

Komentara 4

BU
Bubalamala
16:53 09.08.2017.

Novac nije u pitanju, no jeli je to u redu plačati čovjeka za ne rad. Zna li se iz koje je partije odnosno organizacije. Bilo je primjera da jedna zajednica ili organizacija plati čovjeka da ne pjeva pa to postaje zabrinjavajuće !

Avatar AG
AG
05:17 10.08.2017.

"Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost" Nije na tebi dokazivati tvoju nevinost već na drugima tvoju krivicu!

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
14:59 09.08.2017.

Nek se žali Pupovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije