Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O PRORAČUNU

Noćna prepucavanja u Saboru: Brkić odbio prekid sjednice

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
Autori: Hina, Vecernji list
27.11.2018.
u 23:56

"Hvala na brizi, ne brinite za mene", rekao mu je Brkić

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić (HDZ) odbio je kasno u srijedu zahtjev zastupnika Ivana Lovrinovića (PH) da prekine saborsku sjednicu i da se ona nastavi u četvrtak.

Prekinite sjednicu u ovaj kasni sat, pa nastavite sutra u normalno vrijeme kad je ljudi mogu pratiti, pozvao ga je Lovrinović sat prije ponoći, a nakon što je Sabor završio cjelodnevnu raspravu o državnom proračunu za 2019.

Pogledajte video noćnog prepucavanja u Saboru:

"Stječe se dojam da pod okriljem noći vladajuća koalicija želi sve propustiti, vidite koliko zastupnika fali, a nije vas, valjda, šef kaznio da sada vodite sjednicu, a ne danas", argumentirao je zastupnik, no Brkić, koji sjednicu vodi cijelu večer, mu je prijedlog odbio.

"Hvala na brizi, ne brinite za mene", rekao mu je Brkić, pa nastavio sjednicu raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Pred ponoć zastupnik Mosta Miro Bulj prilikom odgovora HDZ-ovom Branku Bačiću rekao je:

- Znate li kolike ste štete napravili državi? Otvarali ste, zatvarali, pljačkali, bojali tunele, uhićivali, locirali, transferirali. Naravno da ste mudri, lipo vam stoji kravata...

Bulja je potom Brkić zamolio da ne omalovažava bilo kojeg zastupnika. Bačić je zatražio povredu poslovnika jer je uvrijedio njega i članove Kluba HDZ-a.

Milijan Brkić
1/13

- Pokušavate biti komični, kad vam se samo malo vrati, odmah vam se objesi nos, odmah ste pogođeni, teško vam pada bilo kakva vrsta humora. Ako ste spremni tako se ismijavati na račun HDZ-a ili bilo koga drugoga, budite spremni primiti, a ne odmah cviliti, plakati i vrijeđati - rekao je Bačić, ali Brkić je rekao da nije povrijeđen poslovnik.

Uključio se i Mostov Nikola Grmoja koji je rekao da nitko kukao.

- Dapače, uživao sam kako vas demolira Miro Bulj - rekao je Grmoja.

Pogledajte i video žustre rasprave Brune Esih i Andreja Plenkovića u Saboru:

Komentara 17

KO
KovačevićIvan
04:26 28.11.2018.

Dobro jutro susjede i susjedi! Necu ulaziti u rasprave, samo bih zamolio svakoga od vas da se vise ukljuci u opcu drustvenu politiku tj vodenje nase zemlje. Educirajte sebe i svoje najblize o osnovnim politickim pojmovima, osvnovnim strankama i politicarima kod nas. Necu vas nagovarati za koga glasati, to je samo vas izbor! Ali vas ovim putem molim da se vise ukljucite i vise naucite o politici jer trenutno stanje nije ugodno za zivot. Hvala i lijep pozdrav!

KC
kamo_cemo_1__
10:18 28.11.2018.

I opet i ponovo Brkic u zlocinackoj, izdajnickoj i urotnickoj maniri prijeti demokratskoj, gradanskoj, antifašisitickoj, uljudenoj i sekularnoj Hrvatskoj sakrivajuci svoj zlocin i izdaju pod skutima "casnih sestara" citirajuci jednako tako zlocinacku umotvorinu ustaškoga vikara Stepinca.................... Vrijeme je da se MUP, DORH i SOA prime posla i za pocetak neutraliziraju i preveniraju zlocinacke pokušaje Brkica, Stiera, Medveda, Kovaca, Hebranga, Culeja, Penave u rušenju ustavnopravnoga poretka, smještajem ove urotnicke grupe u Remetinec radi opasnosti pod pokušaja ponavljanja zlocinackoga im cina.

KC
kamo_cemo_1__
10:19 28.11.2018.

Uhljeb na polozaju je kao krpelj kad se dohvati koze. To se samo kirurski uklanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije