Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jandroković opomenuo Pernara i dodao: Ni kod vas nitko ne razmišlja svojom glavom

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović poručio je danas kako je detaljnom analizom državnog proračuna za 2019. godinu utvrdio kako ima dovoljno novca za povećanje plaća koje traže sindikati javnih službi
21. studenoga 2018. u 12:43 23 komentara 1868 prikaza
Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Hrvatski sabor počeo je rad izjašnjavanjem o amandmanima na paket poreznih zakona, nastavio raspravom o izmjenama Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora te o zakonu o Središnjem registru državne imovine, a slijedi glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Davor Bernardić Davor Bernardić 'Nećemo podržati poreznu reformu. Štiti bogate, a uzima siromašnima'

Sabor je potvrdio odluku Vlade o neprihvaćanju amandmana Ivana Lovrinovića i Zdravka Ronka na paket poreznih zakona. 

Vlada nije prihvatila nijedan amandman različitih klubova zastupnika, a Sabor je svaku odluku Vlade podržao. 

GALERIJA Novinari bojkotirali Glasnovićevu konferenciju

Gordan Jandroković
1 / 6
Saborski izvjestitelji u srijedu se nisu odazvali na konferenciju za novinare koju je sazvao neovisni zastupnik Željko Glasnović na temu "Nacionalna sigurnost".

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u Sabor je također prihvatio s 81 glasom.

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak Sabor je usvojio sa 79 glasova za. 

Zdravko Marić MARINKO JURASIĆ Mi Hrvati, svjetski prvaci u traženju rupa u zakonu

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima Sabor je u usvojio sa 78 glasova za i 54 protiv.  

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom Sabor je usvojio s 80 glasova za.

Gordan Jandroković
1 / 12
Sabor

Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna za 2017. godinu Sabor je usvojio sa 78 glasova za. 

Ivan Pernar iz Živog zida javio se za povredu poslovnika.

– Samo me zanimalo razmišlja li netko od HDZ-ovaca svojom glavom? – zapitao se Pernar kojem je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao opomenu prokomentiravši Pernarovu stranku. 

– Ni kod vas nitko ne razmišlja svojom glavom. Predsjednik vam odlučuje tko će sjediti u Saboru – rekao je Jandroković. 

Sjednica Sabora rasprava o izvršenju proračuna Marić predstavio rebalans proračuna: 'Isključivi razlog je protestiranje jamstava za grupaciju Uljanik'

Konačni prijedlog zakona o zakladama Sabor je usvojio sa 107 glasova za. 

Nakon dva desetljeća, Hrvatski sabor u srijedu je donio novi zakon o otocima koji treba osigurati uvjete za demografsku i gospodarsku revitalizaciju otoka i njihovu samoodrživost.

Uvodi se novi model razvrstavanja otoka i novi pristup strateškom planiranju njihova razvoja. Proširuje se uporaba postojeće otočne iskaznice da sva prava temeljem zakona budu na jednom mjestu. Zakon obuhvaća mjere subvencioniranja javnog pomorskog i cestovnog prijevoza, besplatni prelazak mosta, izjednačavanje cijene pitke vode na kopnu i na otocima za kućanstva i za gospodarstvenike i dr.

Hrvatska ima 1244 otoka, do kojih je 50 naseljeno. Lani je u otoke uloženo 1,7 milijardi kuna, od 2004. gotovo 22 milijarde kuna.

Zdravko Marić MNOGO NEJASNOĆA I OPASNOSTI Trinaesta plaća morat će se dodatno regulirati

Hrvatski sabor u srijedu je većinom glasova prihvatio izvješća premijera Andreja Plenkovića o sastancima Europskog vijeća i sastanku država članica europodručja (Euro summit) održanima u lipnju i listopadu.

Plenković je nedavno u Saboru predstavio izvješće o zadnja četiri sastanka Europskog vijeća, dva formalna koji su održani krajem lipnja i sredinom listopada te dva neformalna - jedan u Sofiji u svibnju i jedan u Salzburgu sredinom rujna.

Premijer je izrazio zadovoljstvo načinom na koji su primljena njegova stajališta o BiH i položaju hrvatskog naroda koja je iznio na summitu EU-a u Bruxellesu u listopadu. On je u okviru rasprave o vanjskim odnosima govorio o Bosni i Hercegovini nakon općih izbora u toj zemlji, na kojima su većinski Bošnjaci ponovno preglasali malobrojnije Hrvate i izabrali hrvatskog člana u tročlanom predsjedništvu zemlje.

Božo Petrov Porezna reforma Petrov: Promjene će osjetiti 1% onih koji imaju visoke plaće. Čarobno!

“Mi smatramo da takva situacija, koja je upućivala na nepravednost, koja je upućivala na činjenicu da se hrvatski narod u BiH tako marginalizira, da ga se stavlja u podređeni, položaj nije dobra”, izjavio je premijer podnoseći izvješće u Saboru.

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović poručio je danas kako je detaljnom analizom državnog proračuna za 2019. godinu utvrdio kako ima dovoljno novca za povećanje plaća koje traže sindikati javnih službi.

VIDEO Pogledajte verbalnu raspravu Brune Esih i Andreja Plenkovića

 


 

 

MSC Cruises
PROMO
MSC Grandiosa je osvijetlila rijeku Labu na svečanosti krštenja
 • kukuruzni.kiflić:

  Neko me sabotira mozda je Vlada mozda su Srbi mozda masoni neko me sabotira

 • garavuša:

  O cemu vi pricate? Narod je izabrao 150 zastupnika, od tih 150 je 81 normalnih koji podrzavaju poreznu reformu koja ide dalje

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Pernar ne zna ni tko mu glavu nosi!