Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lorencin u Splitu

Lorencin: Vize u Rusiji i Ukrajini izdajemo u roku do pet dana

darko lorencin
Tino Jurić/PIXSELL
07.06.2013.
u 14:02

Darko Lorencin, ministar turizma, očekuje da će u ovoj turističkoj sezoni Hrvatska imati 200.000 gostiju iz Rusije

Darko Lorencin, ministar turizma, očekuje da će u ovoj turističkoj sezoni Hrvatska imati 200.000 gostiju iz Rusije, isto ako i lani, unatoč viznom režimu koji je uveden 1. travnja. Optimizam temelji na susretu s preko 100 turoperatora u Muskvi i 60-ak u Kijevu te pohvalama koje su uputili djelatnicima u velepsolanstvima u Rusiji i Ukrajini u kojima službenici predano rade na izdavanju viza, koje se izdaju u roku od pet, a u slučaju hitnosti, tri dana.

- Pojednostavljena je procedura, ali ipak je uvođenje tog režima zapreka. U suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova činimo sve da pad broja turista iz tih zemalja bude što manji ili da ga u potpunosti anuliramo – rekao je Lorencin i dodao kako se otvaraju uredi za izdavanje viza u Rusiji i Ukrajini, a procedura se i dalje nastoji pojednostaviti reduciranjem dokumentacije potrebne za njihovo izdavanje. Komentirao je i statistiku Hrvatske turističke zajednice objavljenu u petak, po kojoj se broj dolazaka od prvog do petog mjeseca u odnosu na lani povećao za 7 posto, a noćenja za 11 posto. Broj ruskih turista čak se povećao, za 14 posto. Vraćaju nam se njemački turisti koji bilježe porast od čak 25 posto, a povećava se broj austrijskih i britanskih, dok su Talijani u padu. Ministar Lorencin boravio je u Splitu na međunarodnom kongresu o konkurentnosti malih, obiteljskih hotela.

>>Lorencin: Do vize za odmor u Hrvatskoj za najviše pet dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije