Povratak na članak

Lord Owen tražio je za Srbe Prevlaku, a za Bošnjake luku Ploče

Ovi dokumenti bit će uskoro objavljeni u novim memoarima Vladimira Šeksa, a Večernji list dobio je na uvid transkripte iz srpnja 1993.
Objava 03. travnja 2017. 16977 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 42
 • Avatar southman
  southman:

  Vječna prljava britanska politika prema ovim prostorima. Natjerati Hrvate da prihvate podjelu Bosne, a onda nas optužiti da smo u stvari mi to htjeli, a oni nas spriječili !?

  1 11:30 03. 4. 2017.
 • Avatar navijač
  navijač:

  Da nije bilo Tuđmana, Mesić , Manolić i Boljkovac bi nas doveli u takav položaj da bi na kraju morali razmišljati opet o nekoj novoj Yugo konfederaciji .

  2 11:33 03. 4. 2017.
 • Nenadjebivi:

  Što se tiće BIH tu će se morati prije ili kasnije iči na podjelu , neznam dokle neki izvana misle održavati tu nefunkcionalnu državu u stanju ni mira ni rata i čemu to zapravo služi svakako najmanje tamošnjem stanovništvu . ... prikaži još! Veliku grešku su iza 2.svj.rata napravili komunisti na čelu sa Titom kada su formirali BIH kao zasebnu republiku , nju je trebalo podjeliti između Hrvatske i Srbije otprilike onako kako su to učinili Maček i Cvetković prije 2.svj.rata , u tom slučaju vjerovatno nikada ne bi ni nastala zasebna muslimanska tj.bošnjačka nacija koja sada nastoji čitavu BIH pretvoriti u svoju nacionalnu državu a Hrvate i Srbe svesti na položaj nac.manjina a s vremenom im što više smanjiti broj i praktički ih eliminirati iz BIH , Hrvati su s obzirom na svoju malobrojnost i zbog nepostojanja vlastitog entiteta koji bi im osigurao institucionalnu zaštitu konstitutivnosti u posebno teškom položaju , Srbi osim što ih je gotovo triput više od Hrvata imaju svoj etnički čisti entitet tj.praktički državu u državi na polovici BIH te snažnu podršku ne samo Srbije nego poglavito osnažene Putinove Rusije , inače licemjerstvo međunarodne zajednice se najviše očituje u pogledu osude Hrvata za formiranje vlastitog entiteta a upravo su oni formirali Republiku Srpsku i time priznali i ozakonili etničko čišćenje i ratne rezultate i politiku podjele, dakle jedno krajnje licemjerstvo . U suštoini Amerikanci su zapravo odredili podjelu BIH na srpski i muslimanski dio , odricanjem od svog entiteta Hrvati su se odrekli svog dijela u BIH i sadašnji pokušaji ponovne uspostave su poprilično uzaludni . Dođe li u budućnosti do raspada BIH i otcijepljenja RS , mi moramo uzeti barem zapadni dio Hercegovine gdje imamo apsolutnu večinu i svakako Neum kako bi smo i geostrateški zaštitili južno hrvatsko primorje tamo gdje je najuže i najugroženije.

  12:05 03. 4. 2017.
 • Avatar -HLEBINAC-
  -HLEBINAC-:

  E lord Owen se dobro zahaklao, da je pitao Račana ili Mesića ili Josipovića sve bi dobio što bi zatražio i još pride barem 5 - 6 gradova...

  2 11:56 03. 4. 2017.
 • prigorka:

  sto im nisu dali komad Britanije

  1 13:41 03. 4. 2017.
 • Avatar Mrki medvjed
  Mrki medvjed:

  Ovi transkripti bi bilo dobro štivo prije spavanja za Mesića, Pusićku i sve one druge koji blate Hrvatsku po tom pitanju po cijelom svijetu.

  13:50 03. 4. 2017.
 • Mimizo:

  sad se sve više otkriva tko je u biti htio podjelu bih a to su međunarodni čimbenici

  1 12:27 03. 4. 2017.
 • portugisac:

  Evo Staziću, ne treba otvarati arhive od 1990 na ovamo jer su sve širom otvorene nasuprot onih komunističkih. Ako nešto fali samo odi kod Mesića na štand.

  12:58 03. 4. 2017.
 • Avatar bandogcro
  bandogcro:

  Ma kakva bošnjačka strana? Molim VL da ne koristi termilogiju islamski fašista i đihadista koji su izmislislili narodnost prije 20 godina. U BiH postoje uglavnom Hrvati islamske vjeroispovijesti i jedan manji broj Srba islamske vjeroispovijesti. Danas se mogu nazivati bosanksi ... prikaži još! muslimani kako im je Tito osigurao. Terminilogija bošnjak služi samo da bi st stvorilo preduvjet za islamsku državu.

  11:50 03. 4. 2017.
 • portugisac:

  Melinda čača ti je krvnik. Prvo pročitaj detaljno članak onda komentiraj a ne da lupaš bez veze.

  13:16 03. 4. 2017.
 • Avatar debela koli
  debela koli:

  Zato su Srbi dobili Republiku Srpsku.

  12:04 03. 4. 2017.
 • Deleted user:

  Naj bolje su prošli jugoslaveni,dobili su cijelu Hrvatsku!

  1 13:36 03. 4. 2017.
 • Brobi:

  Nevjerovatno je sa kime je Tudjman stvorio drzavu. HDZ udbasko kosovski infiltriran od prvog dana. Pola tih HDZ-ovaca u vrhu je radio za strane obavjestajne sluzbe. Medjunarodna zajednica na Jugoslavenskoj strani citaj srbskoj. Dobar dio media i takozvanih ne vladinih ... prikaži još! udruga takodjer u stranim obavjestajnim protuhrvatskim rukama. Analizirajte dobro sta nam je danasnji HDZ napravio u ovih 8 godina njihove vlasti. Hrvata u bosni skoro ni nema, hrvati iz hrvatske se masovno isaljavaju, oduzeli su HR iseljenistvu pravo glasa i dali ga srbima i ostalim manjinama, oni su uveli cirilicu u Vukovar, razvlastili drzavu i ojacali antihrvatsku petu kolonu. Svoje birace su svaki put prevarili tako je i Plenkovic i ovaj put napravio. Za ljevicu se sve zna oni nikada nisu krili da su projugoslaveni i da im do Hrvatske nije stalo njih je 25 % i svoje glasace nisu nikad lagali kao sto to redovito radi HDZ udbaska tvorevina.

  13:02 03. 4. 2017.
 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  Nema sumnje da je Tudjman bio pod konstantnim pritiskom europskih firauna, ali morao je ostati cvrst po pitanju Herceg-Bosne. Po kojoj i cijoj logici je Republika Srpska pravedna i legitimna a Herceg-Bosna je posljedica zlocinackog pothvata, i zato je morala ... prikaži još! biti ukinuta!? Strpati Hrvate u federaciju sa muslimanima koji su ih masakrirali i protjerivali gdje god su bili vecina i jaci, to je zlocinacki pothvat, a ne stvaranje Herceg-Bosne. Zlocinacki pothvat je trogodisnja opsada i bombardiranje Sarajeva, i pokolj u Vukovaru, i pokolj u Srebrenici, i pokolj u Skabrnji... Da li ce itko ikada odgovarati za te stvarne zlocinacke pothvate? Mnogo je lakse pokupiti 5-6 Hrvata iz Hercegovine i zrtvovati ih na oltaru provedbe suludog drustvenog inzenjeringa koji pomahnitali europski neoliberali provode na Balkanu!

  10:19 04. 4. 2017.
 • golub Vaso:

  agent Sova još drma

  11:26 03. 4. 2017.
 • gooniegoogoo:

  svi ovi nakon Franje bi im potpisali Viroviticu-Karlovac-Karlobag

  22:45 03. 4. 2017.
 • Boras:

  Cuj ovo,,trazijo luku Ploce,,,,pa zar muslimani nemaju izlaz na more u Neumu???

  1 11:35 03. 4. 2017.
 • jedimaster:

  Bosna i Hercegovina, tako je bilo i tako će ostati. Hvala Europo.

  12:25 03. 4. 2017.
 • nemanatrag:

  Naravo naš je šutio nije tražio Srijem i Zemun već još prodao Posavinu....

  2 11:26 03. 4. 2017.
 • Avatar mrzim-cenzuru
  mrzim-cenzuru:

  Hoće li bitiu tim šeksovim memoarima lako je sastavio Ustav RH i zakone koju pogoduju privatizacijskim majstorima i kleptomanima.

  13:10 03. 4. 2017.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.