Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeni lopovima

Ostao bez novog auta 12 sati nakon što ga je kupio. Policija: Dodatno ih zaštitite!

Ilustracija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
26.10.2019.
u 15:04

Trenutno bilježimo porast krađa Range Rover Evoque vozila - objavila je policija na Twitteru i dodala da bi vlasnici trebali razmisliti o dodatnoj zaštiti vozila

Range Rover Evoque trenutno je najpopularniji automobil među lopovima u Velikoj Britaniji, a neke uspiju ukrasti za samo 20 sekundi.

Električar Luke Simmons (31) jedna je od posljednjih žrtava automafije, a najgore je što mu je Evoque nestao samo 12 sati nakon što ga je kupio.

- Ne trošim puno novaca na stvari, no htio sam se počastiti i sada je nestao (automobil). Ne znam kako su ga uspjeli ukrasti Zbunjen sam - rekao je Simmons i dodao da je automobil 'bez ključa', javlja Daily Mail.

Upravo je to i problem jer lopovi lako dolaze do signala ključeva te uz pomoć posebnih uređaja otključavaju automobile. Budući da se radi o modelu 'bez ključa', automobil se pali pritiskom na gumb. 

- Trenutno bilježimo porast krađa Range Rover Evoque vozila - objavila je policija na Twitteru i dodala da bi vlasnici trebali razmisliti o dodatnoj zaštiti vozila uz pomoć imobilizatora, OBD blokatora, poluge za zaključavanje volana, relejnih kutija za ključeve ili pak o postavljanju stupića na parkingu.

Istraživanje je pokazalo i kako se najčešće kradu Audiji, BMW-i i Range Roveri.

Pogledajte i video: Za samo 40 sekundi ukrali su skupocjeni Range Rover

Komentara 5

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
22:53 26.10.2019.

Pa šta, ostala mu je kanta za smeće.

BA
BakaMraz
14:09 21.10.2019.

A kad ga upale, cime ga ugase? Vatrogasnim aparatom ili prebace deku preko njega?

NL
ne_lupetaj
18:04 21.10.2019.

E moj elektricaru, poseri se na svoju diplomu. Ako ga ti nisi uspio zastiti onda nisi vredan svje diplome. Svatko tko ima bar koji gram znanja iz elektrike moze lako da ga zastiti, i uz postavljanje dodatne instalacije ne treba mu vise od dva sata za taj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije