Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐE U POREČU

Njemački Hrvat nije došao samo na odmor, evo kako je provaljivao u automobile

Pljačkanje automobila
Foto: PU istarska
1/4
17.08.2019.
u 17:07

Tijekom istrage utvrđeno je da je da je 38-godišnjak u vremenskom razdoblju od 12. do 16. kolovoza u ulici Molindrio u Poreču, na isti način otključao još tri osobna automobila i nanio štetu vlasnicima automobila

Zbog osnovane sumnje da je počinio deset kaznenih djela teške krađe, porečka policija uhitila je 38-godišnjeg hrvatskog državljanina s boravištem u Njemačkoj, javlja PU istarska. 

- Nakon što su zaredale provale u osobne automobile u ulici Molindrio u Poreču, policijski službenici poduzeli su niz radnji kako bi otkrili počinitelja. Opservacijom i zasjedama zamijetili su sumnjivo ponašanje muškarca koji je koristio osobno vozilo Audi A6, njemačkih registarskih oznaka, koji se zadržavao na parkiralištu te kad bi se uvjerio da su se vlasnici vozila udaljili, otključavao automobile daljinskim upravljačem, ulazio u unutrašnjost i pretraživao njen sadržaj, navodi se u priopćenju. 

Foto: PU istarska

Nakon što su zamijetili da je muškarac na isti način otključao šest osobnih automobila stranih registracija, te je potom otključao Ford Focus koji je u vlasništvu 35-godišnje mađarske državljanke i uzeo novac iz pretinca, policijski službenici uhitili su ga na izvršenju kaznenog djela. 

Policija je pronašla kod 38- godišnjaka uređaj za daljinsko otključavanje elektroničkih brava, tzv. jammer, kao i nekoliko stotina kuna koje je otuđio iz Forda. Osumnjičeni nije ništa otuđio iz preostalih šest automobila s obzirom da oštećeni u vozilu nisu ostavili novac ni vrijedne predmete

Tijekom istrage utvrđeno je da je da je 38-godišnjak u vremenskom razdoblju od 12. do 16. kolovoza u ulici Molindrio u Poreču, na isti način otključao još tri osobna automobila i nanio štetu vlasnicima automobila. U vozilu 38-godišnjaka pronađeno je nekoliko tisuća eura i tri elektronička uređaja za daljinsko otključivanje elektroničkih brava vozila kao i razne osobne dokumente. 

Policija je predala 38-godišnjeg muškarca pritvorskom nadzorniku. 

Ključne riječi

Komentara 6

OL
oLo
18:43 17.08.2019.

Ma nije moguće da je Hrvat, to Hrvati ne rade.

Avatar Ponikvarac
Ponikvarac
23:06 17.08.2019.

Što je ovo sad? Zar su se plaće na bauštelama toliko smanjile da se mora krasti po Lijepoj Našoj?

US
U sridu
09:06 18.08.2019.

Jebiga u njemackoj se mora delat,doma je najbolje,jos ako si u politici ili javnom poduzecu mozes krasti koliko te volja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije