Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jug Istre pod vodom

Lokva poplavila medulinske podrume i šetnice

poplava, medulin
Foto: Saša Miljević/PIXELL
1/11
08.01.2010.
u 15:48

U Puli su vatrogasci imali šest dojava o poplavljenim podrumima, a u Medulinu se izlila velika lokva, zbog čega su komunalci branili kuće s gotovo stotinu vreća pijeska.

PULA - Zbog čestih kiša koje padaju, u Istri problem postaju i manje obilne padaline. Jutros je po četvornom metru palo 24 litre kiše, ali je i ta količina zadala glavobolje jugu Istre.

U Puli su vatrogasci imali šest dojava zbog izbijanja vode u podrumske prostorije, a najgore je bilo Medulincima. Ondje se, naime, izlila jedna velika lokva pa je i promet preusmjeren, a medulinski su komunalci branili prilaz vodi kućama s gotovo stotinu vreća pijeska.

U naseljima Kapovica i Fucane nema kvalitetne odvodnje oborinskih voda, pa su za šezdesetak kuća problem česte kiše. Lokva koja se izlila potopila je čak i jednu šetnicu. U lokvi je vode do visine približno dva metra, a u zadnja dva dana voda se ondje može izmjeriti do sedam metara.

Neke su podrumske prostorije poplavile čak do visine od dva metra, a neki vlasnici žive u inozemstvu pa su im kuće prepuštene na milost i nemilost kiši i lokvi. Dogradonačelnik Medulina Damir Demarin kaže da je problem tog dijela Medulina i taj što su ljudi zatrpali stare austrougarske kanale za odvodnju tijekom gradnje kuća i ostalih objekata.

Ključne riječi

Komentara 2

BT
bili-tartuf
16:47 08.01.2010.

eko,..pametni\"furesti\" su izgradili hize tamo , ka di ih nikada ni bilo...a stari-Medulinci su gradili gori na montanji oko crikve,..izgleda da su stari-Medulinci bili \"stupidi\" 2000-godina, i nisu gradili uz more i nize ??

DA
Dadek1989
18:51 08.01.2010.

Danas sam se besplatno priključio i osigurao mjesečni prihod od 83$ (415 kuna) u roku od 3 sata. Zbilja odlična web stranica ----> www.gdi-wealth.ws ;) ;) ;) :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije