Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lokva poplavila medulinske podrume i šetnice

U Puli su vatrogasci imali šest dojava o poplavljenim podrumima, a u Medulinu se izlila velika lokva, zbog čega su komunalci branili kuće s gotovo stotinu vreća pijeska.
08. siječnja 2010. u 15:48 2 komentara 35 prikaza
poplava, medulin
Foto: Saša Miljević/PIXELL
Pogledajte galeriju 1/11

PULA - Zbog čestih kiša koje padaju, u Istri problem postaju i manje obilne padaline. Jutros je po četvornom metru palo 24 litre kiše, ali je i ta količina zadala glavobolje jugu Istre.

U Puli su vatrogasci imali šest dojava zbog izbijanja vode u podrumske prostorije, a najgore je bilo Medulincima. Ondje se, naime, izlila jedna velika lokva pa je i promet preusmjeren, a medulinski su komunalci branili prilaz vodi kućama s gotovo stotinu vreća pijeska.

U naseljima Kapovica i Fucane nema kvalitetne odvodnje oborinskih voda, pa su za šezdesetak kuća problem česte kiše. Lokva koja se izlila potopila je čak i jednu šetnicu. U lokvi je vode do visine približno dva metra, a u zadnja dva dana voda se ondje može izmjeriti do sedam metara.

Neke su podrumske prostorije poplavile čak do visine od dva metra, a neki vlasnici žive u inozemstvu pa su im kuće prepuštene na milost i nemilost kiši i lokvi. Dogradonačelnik Medulina Damir Demarin kaže da je problem tog dijela Medulina i taj što su ljudi zatrpali stare austrougarske kanale za odvodnju tijekom gradnje kuća i ostalih objekata.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • bili-tartuf:

    eko,..pametni\"furesti\" su izgradili hize tamo , ka di ih nikada ni bilo...a stari-Medulinci su gradili gori na montanji oko crikve,..izgleda da su stari-Medulinci bili \"stupidi\" 2000-godina, i nisu gradili uz more i nize ??

  • Dadek1989:

    Danas sam se besplatno priključio i osigurao mjesečni prihod od 83$ (415 kuna) u roku od 3 sata. Zbilja odlična web stranica ----> www.gdi-wealth.ws ;) ;) ;) :D