Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obvezna prijava poreza?
Povratak na članak

Kako gradovima i općinama nadoknaditi gubitak od 2 milijarde kuna

HNS je jednom stopirao sličan Linićev prijedlog koji nosi 700 milijuna kn

Komentari 35

TH
than
17:26 07.09.2014.

2 milijarde kuna nije malo. Kada vec nisu niti ovi za teritorijalni preustroj, onda je bilo za ocekivati da ce to ovi pokusati nadoknaditi. Koliko vidim najavljuje se i skuplji vrtic. Na kraju ce promjena platnih razreda biti medvjedja usluga gradjanima. Pogotovo onim siromasnijima.

VL
ĐE
đelek
17:35 07.09.2014.

Ovo je lutanje bez uma i razuma!!Pa gradovi i općine su se na temelju nekakvog oćekivanog prihoda zadužili!!Sad Mile kaže odjednom nemože tako ,,ajmo sirotinji dati mrvice a sebi još malo više!!Gradovi i općine neka se snađu!!!I još nešto ,,sad će u desetom mjesecu sestrama i liječnicima uzeti dodatke ne plaču,,tako ne da neće plaača porasti nego će sigurno pasti oko 800 kuna u prosjeku!!!To je ta čuvena politika,,drži vodu dok majstori odu!!Skupina totalnih neznalica,,a i gdje bi naučili,,u Kumrovcu,,pitam ja Vas!!!!???

VL
TB
Toni broo
17:13 07.09.2014.

Država ima rupu u proračunu 16 milijardi kn i ovom mini-poreznom reformom samo žele da i gradovi imaju proračune u minusu kak i oni. Još jedna katastrofalna odluka vlade koja bude prouzrokovala samo kaos u gradovima i općinama. I zadnjuu godinu na vlasti bu Milanović iskoristil za uništavanje države, ali ovog puta u paketu s državom dolaze i gradovi. Nadam se da budu najviše prireze i cijene u vrtićima dizali gradovi i općine gdje su SDP-ovci na vlasti koji sam šute iako se upravo oni najviše hvataju za glavu zbog ove odluke njihovih nesposobnih kolega u vladi.

VL
VE
velika
18:41 07.09.2014.

kako ? nikako.) zasto ...zato sto su nepotrebni i neracionalni ... ja sam mali poduzetnik ...sa novcem raspolazem bolje mudrije i ekonomočinije i od vlade i od sačuvajmebože naše lokalne samouprave... nedavno sam upoznala zgodne ljude u malom gradu uradu u Hrvatskoj ..neto place 26.000 hrk ...samo dižu ruke u raznim vijećima... tu strahotu treba ukinuti... lokalna samouprava je kao rak...ako im se dokine (kisik) novac...možda odumru

VL
SA
samoborka
17:53 07.09.2014.

Jeste ikada bili u Svetoj Nedelji pokraj Samobora? Ta selendra je dobila status grada prije nekoliko godina! A nema niti svog MUPa, niti katastra..ma pod milim bogom nicega! Za sve se treba ici ili u obliznji Samobor ili pak u Zagreb! Ali bitno da je selo Sv Nedelja dobilo status grdada i da hrpa parazita sjedi u njenoj gradskoj upravi i krade bogu dane za visoke place! Ne rade nista sve do 3 mjeseca pred lokalne izbore kada asfaltiraju 5m neke ulice i skupljaju bodove za novi mandat! SVETA NEDELJA NIJE GRAD I UKINITE JOJ TAJ STATUS!

VL
GE
GeorgeConstansa
18:12 07.09.2014.

Smanjite place u Saboru imat cete bar dio ,tako to vjezbate na gradanima

VL
SJ
Sve je uzalud
18:17 07.09.2014.

.........još se nije izmislila tehnologija štampanja novca koja bi zadovoljala hrvatske potrebe................neka netko kaže koliki je to godišnji proračun kojoj je hrvatskoj potreban za pozitivnu nulu...............ukrade se 30% proračuna na ovaj ili onaj način a to je nenadoknadivo........................malo Kurta malo Murta i tako do kraja......................

VL
MI
miholjčan
17:10 07.09.2014.

Jednostavno, smanjite gradske i općinske uprave. Manje trošite, jer mi više nemamo da vam dajemo .e trošite, jer mi više nemamo da vam dajemo .

VL
NV
novo vriijeme
21:54 07.09.2014.

Najveći broj beskorisnih uhljeba je u gradovima, županijama i općinama a ne u bolnicama, policijskim stanicama i školama. Smanjivanje dohotka općinama ne treba nadoknaditi nego pričekati da se u nedostatku novaca raziđu.

VL
NO
nonasur
21:59 07.09.2014.

To je moj novac, ne od gradova! Kako se samo usudjuju polagati pravo na njega?!

VL
PS
Privatni sektor
21:12 07.09.2014.

...vrlo jednostavno...većinu ih ukinite i ne morate nadoknađivati gubitak onima koji samo stvaraju gubitke

VL
NE
neutron
17:10 07.09.2014.

Lokalne pijavice već su pripremile kako namaknui izgubljeni novac, a koji troše uglavnom na plaće neradnika u lokalnoj upravi i pokojeg rođaka, prijatelja... kojem treba osigurati posao za lokalnu firmicu. E pa postoji jedan bolji prijedlog: Ukinimo sve te silne lokalne uprave, samouprave i općine ili pojednostavljeno - ukinimo lopove!

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
18:12 07.09.2014.

Komunalna naknada se ionako troši nenamjenski što se vrlo lako vidi iz nalaza državne revizije za većinu lokalne samouprave. Druga bitna stvar neka si smanje plaće, a dogradonačelnike volontere neka plaćaju kao i gradske vijećnike a ne 50 % plaće koju prima profesionalni dogradonačelnik. Također predsjednik gradskog ( općinskog, županijskog ) vijeća ili skupštine neka imanju manja primanja. Neka racionaliziraju broj upravnih odjela koji su rasli kao gljive poslije kiše, teb će imati manje pročelnika, voditelja sektora i slično. A gradonačelnici, pa što će im uredi gradonačelnika sa po 5-10 zaposlenih.

VL
SA
samoborka
17:07 07.09.2014.

Drasticno srezite broj gradova i opcina, dajte otkaze tisucama parazita koji sjede po foteljama ureda tih gradova, ustedjet cete milijarde na godisnjoj razini! Ustedeni novac usmjerite u blagajne preostalih gradova i opcina koji taj status opravdavaju! I to je to.

VL
Avatar drug lenjin
drug lenjin
22:18 07.09.2014.

Nikako im nadoknaditi.To su neviđeni paraziti odmah i hitno ukinuti županije koje su ionako izmišljene zbog ubiranja nezarađenoga novca 70%općina također ukinuti a Hrvatsku regionalizirati s pet šest regija.

VL
KE
kermitovo
19:30 07.09.2014.

Da mozes dobiti neku lovu moras pokrenuti izvoz, da pokrenes izvoz moras smisliti dobar proizvod, da smislis dobar proizvod moras educirati ljude koji ga se mogu domisliti, napraviti i plasirati, da mozes educirati te ljude moras imati vrhunske škole; osnovne, srednje, strukovne i fakultete, da bi imao vrhunske profesore moras privuci najkvalitetnije ljude u obrazovanje, da bi ih privukao moras im dati motiv da rade taj posao. Mozda taj motiv ne mora biti lova ali neki status postovanje, oslobađanje od poreza treba. Ulozite u obrazovanje kao i sve zemlje koje su bilo sta stvorile i planirajte dugorocne rezultate!

VL
Avatar mihic
mihic
00:38 08.09.2014.

Pita novinar kako? manje rodbine i u hljeba po općinama eto kako

VL
NV
novo vriijeme
21:12 07.09.2014.

Ne treba njima ništa nadoknaditi, super je odluka Lalovca. Lijpo će nestati novaca za rođe, uhljebe, "parnere", zlatne zahode, preplaćene zidarske radove, šetnje po svijetu u svrhu turističke i poslovne promidžbe gradova i općina bez ikakvog ekonomskog rezultata, tisuća auta i gotovo besplantnih gradskih stanova "našim ljudima", donacija za zdravstvo koje redovito propadaju u crnu rupu itd. Lalovac možda jeste možda nije imao nakanu ali je počeo ukidati onu državnu birokaraciju koja je bila najgore breme društva.

VL
GO
gOOgLer
18:33 07.09.2014.

Čuvaj se Danajaca i kad darove nose. Vlada daje poreznom obvezniku jednu kunu a tjedan dana poslije uzima 3. Koliko država ima u Hrvatskoj? Država, županija, grad i svaka ima svoj harač...

VL
SH
Shaman
12:51 08.09.2014.

Potpuno ukinuti županije i ponovno s preko 500 općina doći na oko 100.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.