Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lokaliziran požar koji je iz BiH prešao na teritorij Hrvatske

Tijekom noći na dežurstvu će ostati vatrogasci iz DVD-a Vrgorac.
10. srpnja 2011. u 09:01 8 komentara 1 prikaza
kanader
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Požar koji se jutros s teritorija Bosne i Hercegovine proširio u Hrvatsku, kod Vrgorca na području brda Orah, lokaliziran je u 19.30 minuta. Nakon širenja požara vatrogasci su ga lokalizirali u 8.10 sati, no opet se aktivirao u 16.40 sati.

Tijekom jutra vatru na nepristupačnom terenu gasilo je 48 vatrogasaca s 8 vozila iz JVP-a Split, DVD-a Vrgorac, Lovreč i Zagvozd, a pomogla su im i tri Canadaira. Popodne su na požarište poslana dva Canadaira i dva AirTractora, izvjestio je DUZS.

 Informaciju o širenju požara Vatrogasno operativno središte primilo je u 4,50 sati od svoje splitske podružnice. Na teritoriju Hrvatske opožareno je oko 100 hektara borove šume i makije. Tijekom noći na dežurstvu će ostati vatrogasci iz DVD-a Vrgorac.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
 • Avatar GeniKameni
  GeniKameni:

  Za kontaminiranje \"vaseg\" jezika najvise ste si sami krivi, jer ste u zadnjih 20-ak godina izmislili vise rijeci nego ostatak svijeta zajedno. Vjerujem da je uzrok tome vasa bolesna zelja da se razlikujete od svojih susjeda pa makar izgledali i ... prikaži još! smijesni. I cini mi se da ste u tome prilicito uspjeli.

 • -obrisani-:

  Nigdje ne piše namjerno kad vjetar zapuše prema nama. I ja ću se moliti, dajte molim vas. Monty pyton cirkus.

 • Avatar Mihac™
  Mihac™:

  \"Na teritoriju Hrvatske opožareno je oko 100 hektara borove šume i makije. U gašenju požara su sudjelovala i tri kanadera\" ======================= 0 Molim da mi netko prevede ovo \"OPOŽARENO\" budući da više ne znam svoj hrvatski jezik kada mi ga ... prikaži još!a kroje došljaci. Pretpostavljam da bi to značilo da je izgorjelo oko 100 hektara borove šume. Ajme meni osjećam se kao da sam u centralnoj bosni, a ne u Hrvatskoj.