Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trešnjevka crna točka

Dva pješaka usmrćena 2010., 2006. Golfom i BMW-om pokosili 8 pješaka, 2011. poginuli majka i sin

nesreća trešnjevka
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
03.04.2015.
u 14:43

Prije 5 godina poginulo je dvoje pješaka, a 2006. jedna djevojka

Današnja teška prometna nesreća na zagrebačkoj Trešnjevci dogodila se na problematičnoj lokaciji na kojoj nesreće sa smrtnim posljedicama, nažalost, nisu rijetkost.

Godine 2010. 25-godišnji vozač u Krapinskoj ulici naletio je na skupinu pješaka, od kojih je dvoje smrtno stradalo - 51-godišnjak, koji je poginuo na mjestu nesreće, te 64-godišnjakinja, koja je preminula u bolnici.

Do nesreće je došlo uslijed zanošenja vozila zbog neprilagođene brzine.

U prometnoj nesreći koja se početkom rujna 2011. godine dogodila na križanju Ozaljske, Nehajske i Okićke ulice poginuli su majka i sin, Neda i Ivan Bujević.

Oni su stajali na semaforu kada je na njih naletio Porsche Chayenne za čijim upravljačem je sjedio Mladen Guštin. Neda i Ivan Bujević na mjestu su ostali mrtvi. Prije nego što je udario u pješake, na Guštinov automobil, koji se kretao Ozaljskom ulicom, na križanju je naletio Audi A8 koji je vozio Damir Strmečki.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vinko Begić (u sredini) je dan prije Svih svetih prošao kroz crveno svjetlo na semaforu vozeći BMW s najmanje 67 kilometara na sat

Četiri godine prije, 2006., na križanju Krapinske ulice s Ozaljskom, pokraj Trešnjevačkog placa, auto je također naletio na skupinu pješaka. Poginula je 25-godišnjakinja, a još sedam osoba je ozlijeđeno. Za nesreću su okrivljeni vozač Golfa, koji je skrenuo lijevo gdje nije smio, te vozač BMW-a, koji mu je velikom brzinom dolazio ususret i pritom prošao kroz crveno. Vozač BMW-a 2012. je godine osuđen na tri godine zatvora, a vozač Golfa na jednu.

Utvrđeno je kako bi se nesreća izbjegla da je samo jedan od vozača poštovao propise. Da vozač Golfa nije nepropisno skretao u Krapinsku ulicu, BMW, iako je na križanje ušao nedopuštenom brzinom i na crveno svjetlo, ne bi naletio na njega pa bi prošao kroz križanje i ne bi udario pješake. Da vozač BMW-a nije prošao kroz crveno velikom brzinom, Golf bi uspio skrenuti u Krapinsku i nesreće ne bi bilo.

>> Još jedna potvrda da je križanje Ilice i Svetog Duha crna točka

>> Na Slavonskoj najviše nesreća, rotor najopasnija točka

Komentara 3

CH
chemica
17:03 03.04.2015.

Znači, da se ljudi voze normalno, bilo bi pet mrtvih manje? Evo, vrlo jednostavno. Nikakva velika mudrost. Zbog divljaka stradavaju nevini. Umjesto da ih se dresira drakonskim zatvorskim kaznama, oni na "odsluženju kazne" čak igraju golf! U "zatvoru". Kao višestruki počinitelj prometnih prekršaja, Radimir Čačić. Ma kuglu okačiti na nogu i u zebrastu uniformu pa pokazivati djeci po školama, kao gubavce.

OB
Objektivno...
08:44 04.04.2015.

... vidi se da je dečko iskusan vozač...

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
16:18 03.04.2015.

policija ne radi svoj posao. sa križanja savskom, 200m od placa, ulaze agresivno i živčano, policije nema nikud. da se kažnjavalo na vrijeme, bahati vozači bi razmislili dva puta sljedeći put da li će divljati. to je ostavština tuđmanove politike zapošljavanja rođa, imamo više policajaca nego njemačka a učinkovitost kao albanija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije