Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ljuskavci koji se preprodaju u Kini prenose virus nalik na koronavirus

Iako se i dalje vjeruje da su šišmiši izvor koronavirusa, sve je izglednije da i druge životinje igraju značajnu ulogu u prenošenju virusa.
26. ožujka 2020. u 16:13 3 komentara 1319 prikaza
Ljuskavac
Foto: NGUYEN HUY KHAM/REUTERS/PIXSELL

Rezultati novog istraživanja ljuskavaca, objavljenog u časopisu Nature, pokazali su da ovi sisavci koji se krijumčare u Kinu sadrže virus sličan onome koji trenutno odnosi sve više žrtava diljem svijeta. 

ZET će zbog koronavirusa srezati vozni red Opasna arogancija Nova riječ za sve koji ignoriraju mjere zaštite - covidioti

Prodaja ove zaštićene vrste kojoj prijeti izumiranje trebala bi biti strogo zabranjena kako bi se smanjio rizik od budućih epidemija, prenosi BBC

Iako se i dalje vjeruje da su šišmiši izvor koronavirusa, sve je izglednije da i druge životinje igraju značajnu ulogu u prenošenju virusa. 

Ovaj sisavac koji se hrani mravima najčešće se preprodaje u svrhu gastronomije, često se koriste i u tradicionalnoj medicini.

Vojno i medicinsko osoblje zajedno s karabinjerima prevoze lijesove sa žrtvama koronavirusa IVAN HRSTIĆ Ne smijemo zaboraviti žrtve korone kad bude pronađeno cjepivo

- Bilo kakav kontakt s ovim životinjom iziskuje poseban oprez, a sada posebnu pažnju treba usmjeriti na dodatno istraživanje njihovog genetskog koda i koliko su zaslužni za prijenos virusa na čovjeka - zaključili su znanstvenici.

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • Avatar Stršljen
    Stršljen:

    Zanimljivo je da u Wuhanu Kinezi imaju najveci centar za istrazivanje najsmrtonosnijih virusa....

  • Avatar willi66
    willi66:

    tradicionalna medicina koja ubija