Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ljubo Ćesić Rojs godinu će dana raditi za opće dobro

Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general, je osuđen na godinu dana zatvora jer je 1999. otpisao tri milijuna kuna duga Hrvatskom dragovoljcu.
23. svibnja 2017. u 17:18 20 komentara 6707 prikaza
Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Vrhovni  sud  potvrdio  je  presudu  kojom je Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general,  osuđen  na  godinu dana zatvora jer je 1999. otpisao tri milijuna kuna  duga Hrvatskom dragovoljcu. 

Rojs Otpis dugova Rojs novac nije spremio u džep, no mora vratiti 3,2 milijuna kuna

Zatvorska mu je kazna zamijenjen radom za opće  dobro,  a  presudom je bilo određeno da mora vratiti oko tri milijuna kuna.  Istom nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda iz ožujka 2014.

Vrhovni sud djelomično usvojio Rojsovu žalbu 

Rojs je bio oslobođen optužbi da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta,  plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske.

Na  nepravomoćnu presudu žalili su se i Rojs i tužiteljstvo, no Vrhovni sud je  samo  djelomično  usvojio  Rojsovu  žalbu  koja se odnosila na troškove postupka.  U  odnosu  na  oslobađajući  dio presude Rojs je u cijelosti bio oslobođen plaćanja troškova postupka, a Vrhovni sud smatra da je niži sud u tom  dijelu  pogrešno  primijenio  zakon, jer je trebao navesti da troškovi postupka  padaju  na teret državnog proračuna. Stoga je nižem sudu naloženo da svoju odluku u odnosu na taj dio preinači. 

generali STOP HAPŠENJIMA Lošo, Rojs i Štimac potpisali Bandićevu peticiju Ljubo Ćesić Rojs novi poraz Ništa od milijuna. Rojs i 66. pukovnija izgubili i 13. presudu '13. 02. 2009.,  Zagreb, Hrvatska - Zupanijski sud, Ljubo Cesic Rojs koji je optuzen da je kao pomocnik ministra u svrhu nezakonitog pribavljanja dobiti za 66. pukovniju podredenima izdavao zapovijedi Rojsu uvjetna osuda Rojs gradio kuću gdje nije smio, ali neće je više morati rušiti
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • djakputnik:

    Ovo je najnovija pobjeda hrvatskog pravosuđa! Bravo Državo, tako se radi - lova nek im ostane, a on će guliti krumpir ili saditi cvijeće oko svoje viole na Sljemenu. Da nacionalni park ljepše izgleda - za opće dobro. Ma bravo ... prikaži još! suci i odvjetnici, to je snažna poruka mladima u Hrvatskojh. No, drugo nitko nije niti očekivao od najkorumpiranije djelatnosti u državi Hrvatskoj.

  • Lopovi_KRADEze:

    To su HDZ-eovski generali (od vozaca do generala preko noci) i "heroji" . Kradezeovci - lopovi uvijek bili i lopovi ostali i do dan danas

  • trpimir53:

    Kamiondžija - general ...