Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHOVNI SUD

Ljubo Ćesić Rojs godinu će dana raditi za opće dobro

Ljubo Ćesić Rojs
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
23.05.2017.
u 17:18

Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general, je osuđen na godinu dana zatvora jer je 1999. otpisao tri milijuna kuna duga Hrvatskom dragovoljcu.

Vrhovni  sud  potvrdio  je  presudu  kojom je Ljubo Ćesić Rojs, umirovljeni general,  osuđen  na  godinu dana zatvora jer je 1999. otpisao tri milijuna kuna  duga Hrvatskom dragovoljcu. 

Zatvorska mu je kazna zamijenjen radom za opće  dobro,  a  presudom je bilo određeno da mora vratiti oko tri milijuna kuna.  Istom nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda iz ožujka 2014.

Vrhovni sud djelomično usvojio Rojsovu žalbu 

Rojs je bio oslobođen optužbi da je bez ovlasti zapovjedio izdavanje cigareta,  plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 milijuna kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske.

Na  nepravomoćnu presudu žalili su se i Rojs i tužiteljstvo, no Vrhovni sud je  samo  djelomično  usvojio  Rojsovu  žalbu  koja se odnosila na troškove postupka.  U  odnosu  na  oslobađajući  dio presude Rojs je u cijelosti bio oslobođen plaćanja troškova postupka, a Vrhovni sud smatra da je niži sud u tom  dijelu  pogrešno  primijenio  zakon, jer je trebao navesti da troškovi postupka  padaju  na teret državnog proračuna. Stoga je nižem sudu naloženo da svoju odluku u odnosu na taj dio preinači. 

Komentara 20

DJ
djakputnik
19:48 23.05.2017.

Ovo je najnovija pobjeda hrvatskog pravosuđa! Bravo Državo, tako se radi - lova nek im ostane, a on će guliti krumpir ili saditi cvijeće oko svoje viole na Sljemenu. Da nacionalni park ljepše izgleda - za opće dobro. Ma bravo suci i odvjetnici, to je snažna poruka mladima u Hrvatskojh. No, drugo nitko nije niti očekivao od najkorumpiranije djelatnosti u državi Hrvatskoj.

ST
Stipan
19:55 23.05.2017.

Kamiondžija - general ...

LK
Lopovi_KRADEze
19:47 23.05.2017.

To su HDZ-eovski generali (od vozaca do generala preko noci) i "heroji" . Kradezeovci - lopovi uvijek bili i lopovi ostali i do dan danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije