Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"slatke muke"

Ljubljanskog gradonačelnika čekaju teški koalicijski pregovori

jankovic
Arhiva VL
05.12.2011.
u 12:02

Ako se Janković odluči na koaliciju s Pahorom, analitičari su zabrinuti kako njihova vlada neće biti dovoljno snažna za neophodne bolne promjene

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković imat će težak zadatak sastavljanja vlade koja će zaustaviti slovenski put prema recesiji, a pred njim su, nagađa se, tjedni teških koalicijskih pregovora.

Posljednja žrtva europske krize u Sloveniji svakako su socijaldemokrati dosadašnjeg premijera Boruta Pahora, javlja Reuters, koji su prema neslužbenim rezultatima s vladajućeg mjesta pali na treće mjesto u državi zbog bijesa Slovenaca koji su ojađeni porastom nezaposlenosti.

Ako se Janković odluči na koaliciju s Pahorom, analitičari su zabrinuti kako njihova vlada neće biti dovoljno snažna za neophodne bolne promjene koje uključuju i reformu mirovinskog sustava.

>>Ljubljanski gradonačelnik Janković porazio favorita Janšu

Ključne riječi

Komentara 4

XY
xyzzyx
12:33 05.12.2011.

Šta reći... šaljem poruku Janši; \"Tko od drugim kopa jamu, sam u nju pada\".

DU
Deleted user
12:38 05.12.2011.

Janša je legendarno osvetoljubiv i nakon što je, vodeći svojedobno pravi džihad protiv crvene ekipe na čelu s Kučanom, izgubio u srazu s Kučanovim novim pulenom u trenutku kad mu je pobjeda najviše bila bitna (usred sudskog procesa oko Patria) - slijedi revanš. A to će biti u prigodi ratifikacije hrv. pristupnog sporazuma EU u DZ-u jer je jedino to prigoda za tešku kompromitaciju ljevičarske vlasti i provocirati nove izbore. Tako da će Janša zbrejkati RH na putu u EU, a što se ne bi usudio da je izbio na vlast i da on osobno nosi takvo breme odgovornosti. Uostalom, taj čin je već nekoliko puta neizravno najavljivao i bez te pekuće pobjede koju mu je pred nosom odnio Janković, koji mu je tek za mm manji trn u oku od Kučana.

ME
Melkior
23:05 05.12.2011.

Zlovenski Bandi(ti)c ce lako sastaviti koaliciju. Sa 28 svojih zastupnickih mjesta plus 10 boratovih 8 virantovih, 6 kahelovih i dva glasa manjina koja su tradicionalno na strani « Kucanovih pulena », kako se dozvolio izraziti uvazeni kolega Mikrogrizzly, mozew racunati barem na 54 od 90 glasa podrske. Prema tome jansine najave o novim prijevremenim izborima kao i strjepnje nekih odvasnjih komenataora o novoj zlovenskoj utegi oko vrata Hrvatske, bez realne su osnove. A ni jedna druga stvar nije mi sasvim jasna. Naime dugo sam izbijao pa sam ocigledno nesto propustio. Kako mogu vidjeti neki komentatori, Koji su jos prije godinu dana tvrdili, da je i ne-ulazak Hrvatske u EU bolji od sramotne arbitraze, cini se da se danas plase, da ce zlovenski Princ tame minirati taj sramotni arbitrazni sporazum. Ili sam pak propustio cinjenicu, da mozda ta kljucna rjec « junction » ipak zadovoljava cak i tzv. tvrdolinijase rudolfovog i kacicevog nazora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije