Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveći pad u četiri godine

Litra eurosupera 95 pala na 9,43 kune!

benzin
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
09.12.2014.
u 10:00

Vozači koji koriste eurodizel imaju također razlog za veselje s obzirom na to da je litra tog goriva pala za nevjerojatnih 30 lipa i probližila se psihološkoj granici od 9 kuna

Cijene naftnih derivata padaju šesti tjedan zaredom. Ovoga puta riječ o najvećem padu u posljednje četiri godine. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je pala za čak 35 lipa i sada stoji 9,43 kuna na Ininim benzinskim postajama, dok je na Petrolovim za lipu jeftinija, piše portal Cijenegoriva.info. Ovo je ujedno i najniža cijena ovog benzina u posljednje gotovo četiri godine (od veljače 2011.). Nadalje, tijekom ovog vala pada u posljednjih šest tjedana, cijena litre eurosupera 95 pala je čak 76 lipa, što znači da prosječni spremnik od 50 litara vozač plaća čak 38 kuna manje.

Vozači koji koriste eurodizel imaju također razlog za veselje s obzirom na to da je litra tog goriva pala za nevjerojatnih 30 lipa i probližila se psihološkoj granici od 9 kuna. Na Ininim i Petrolovim postajama stoji 9,02 kune, što je najniža cijena od kolovoza 2011. godine. Zbog ove šestotjedne korekcije cijena, prema informacijama portala cijenegoriva.info, vozači koji koriste eurodizel u utorak plaćaju prosječni spremnik od 50 litara 33,5 kuna manje nego početkom prošloga mjeseca.

Ipak, vozači koji koriste autoplin i dalje nemaju razloga za slavlje. Litra autoplina nastavila je s rastom cijene, ovoga puta za 7 lipa i sada stoji 4,37 kuna. Portal cijenegoriva.info prati i cijene loživog ulja koje je u utorak u Ini pojefinilo za 30 lipa na 5,11 kunu. 

>> Europljani vole 
dizel, Amerikanci i Kinezi benzin, a Brazilci alkohol

Komentara 19

DU
Deleted user
10:13 09.12.2014.

jako skupo....sve iznad 5 kuna je skupo.....cijene moraju opasno pasti

PR
propalismoFranjoskroz
10:37 09.12.2014.

gdje su sad svi oni silni autoprijevoznici,pekari,distributer koji su na svakih 10 lipa poskupljenja goriva jadali se da oni sad moraju podići cijene????

AJ
ajabaš
11:25 09.12.2014.

Zašto sad i ostale stvari ne pojeftinjuju?? Sječam se na tv sam gledao, benzin poskupljuje , odma je i kruh poskupio, sve je poskupilo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije