Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK na potezu

Lista za Rijeku kazneno prijavila Vojka Obersnela

obersnel
Pixsell
29.09.2011.
u 11:22

Prijava se poziva na nalaz Državne revizije koja je u svom nadzoru proračuna grada Rijeke utvrdila 34 milijuna nenamjenski utrošenih kuna

Regionalna stranka "Lista za Rijeku" podnijela je USKOK-u posredstvom odvjetničkog društva Puhovac – Večerina kaznenu prijavu protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, potvrdio je njezin predsjednik Danko Švorinić.

Prijava se poziva na nalaz Državne revizije koja je u svom nadzoru proračuna grada Rijeke utvrdila 34 milijuna nenamjenski utrošenih kuna kao i brojne nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju te postupcima javne nabave.

Komentirajući kako se značenjem uvjetnog mišljenja Državne revizije manipulira u dnevno-političke svrhe Vojko Obersnel na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, gdje se raspravljalo o obavljenoj financijskoj reviziji, kazao je kako takav nalaz ne upućuje na protuzakonite aktivnosti i zlouporabu.

–Sabor prihvaća završno izvješće Državne revizije, a potom se prosljeđuje Državnom odvjetništvu koje procjenjuje ima li ili nema elemenata za daljnje postupanje. Poruka je to onima koji su požurili prijaviti me Državnom odvjetništvu –  kazao je Obersnel i još jednom podsjetio da je državna revizija dala uvjetno mišljenje za više od 90 posto općina i gradova upravo zbog nenamjenskog trošenja novca, a isto su mišljenje, dodao je, dobila i neka ministarstva. 

Komentara 12

OB
-obrisani-
14:18 29.09.2011.

Postovani! Lista za Rijeku kazneno prijavila Vojka Obersnela \" 34 milijuna nenamjenski utrošenih kuna kao i brojne nepravilnosti u računovodstvenom poslovanju te postupcima javne nabave.\" Cini mi se da nema razlike izmedju HDZ = SDP. Sto znaci nenamjenski, samo sitnicanica od 34 milijuna kn.??????? Blago nama uz takove \" odgovorne\"politicare. Lijep pozdrav!

Avatar puky
puky
15:05 29.09.2011.

... hebote pa to je samo jedan grad ?!? ... u Glavnogradu na stotine milijuna ... povika na vuka (HDZ) a lisice (komunisti) kradu kokoši ... zapravo su kokoši i kukurikavci komunisti a kradu kako vidimo silne milijune ... no od komunista ukraden milijun manji je od 100 kuna ukradenih od nekog izmetnug HDZ-jca ... strava ...

OB
-obrisani-
12:04 29.09.2011.

da Bog da, svi iz hdz i sdp na goljak....i jasno oni zločinci srbi kad se riješimo recidiva komunista i konvertita komunista te utjecaja srpskih memoranduma, pa čak i u EU konačno ćemo biti ponosan narod ako se riješimo njihh prije naloga iz EU, dobiti ćemo značajne bodove ako budemo čekali tihu diplomaciju i onda reagirali....biti ćemo paževi bez vrijednosti zato....Hrvati, pamet u glavu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije