Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivan vrdoljak:

Lipik glas i DI Papuk primjer su uspješnog privatnog ulaganja

ivan vrdoljak, pakrac, lipik (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/4
07.12.2012.
u 13:53

– Došao sam ovdje dati potporu investitorima i mogu obećati da ih administracija ni u jednom od naših ureda neće usporavati u realizaciji projekata – kazao je ministar Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravio je danas u Lipiku i Pakracu gdje je posjetio Lipik glas, tvrtku u talijanskom vlasništvu, i DI Papuk u stečaju koji je u kolovozu kupila tvrtka Ferdinand d.o.o.koja posluje u sastavu slovenske tvrtke Zeri d.o.o.

– To su dvije lijepe poduzetničke priče koje govore o uspješnom privatnom ulaganju u Hrvatskoj. U lipičku staklanu proteklih godina uloženo je 100 milijuna eura, a obnova Papuka još je na početku, no investitori najavljuju 150 milijuna kuna ulaganja i nova radna mjesta. Došao sam ovdje dati potporu investitorima i mogu obećati da ih administracija ni u jednom od naših ureda neće usporavati u realizaciji projekata – kazao je ministar Vrdoljak. Pohvalio je i pakračku poduzetničku zonu u kojoj su mali i srednji poduzetnici proteklih godina otvorili više od 400 novih radnih mjesta.

– Tvrtki Ferdinand, kao i svim drugim poduzetnicima koji su došli na naše područje ili će tek doći, Grad Pakrac će maksimalno pomoći oslobađanjem od plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade – kazao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška.

Tvrtka Ferdinand u ratu razrušene objekte Drvne industrije Papuk kupila je za 4,5 milijuna kuna, a obnovu proizvodnje, koja stoji od 2004. godine, najavili su za ožujak 2014. godine. Buduća tvornica godišnje će prerađivati 50.000 kubičnih metara oblovine od kojih će se godišnje proizvesti 9000 kubika uzdužno lijepljenih ploča i 35.000 tona peleta. U sastavu tvornice bit će sagrađena i energana na biomasu električne snage 2 MW i toplinske snage 8,5 MW.

>> Vrdoljak: Čačić me svako malo nazove, to je normalno

Komentara 4

Avatar puky
puky
14:00 07.12.2012.

"Došao sam ovdje dati potporu " ... ma vidi te vi njega ?!?! ... osobno je došao dati potporu ?!?! ... pa zbog toga što takvi vode naše gospodarstvo i daju "osobne potpore" pametni i oprezni investitori bježe od nasas k'o od kuge ... strava ...

ZA
zasto13
14:12 07.12.2012.

Umjesto deklarative potpore bilo bi lijepo kada bi se država odrekla dijela poreza na plaće za novo - otvorena radna mjesta. Poticanje zapošljavanja i jasna poruka poštenim investitorima koji otvaraju radna mjesta da su ovdje više nego dobrodošli.

SE
serđo
14:15 07.12.2012.

nije mi jasno kako je ovaj lik iz ekstremno desne prešao ekstremno lijevu stranku. nešto tu ne štima, jedna od te dvije onda nije ono za kaj se izdaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije