Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još usko surađuju

Vrdoljak: Čačić me svako malo nazove, to je normalno

Radimir Čačić,Ivan Vrdoljak (1)
Foto: Marko Jurinec/PIixsell
1/5
23.11.2012.
u 12:15

Iako je Čačić razriješen svih dužnosti, a njegovo mjesto u Vladi i ostalim funkcijama preuzeo je Vrdoljak, evidentno je da je i dalje značajan faktor kreiranja gospodarske politike Hrvatske. Potvrdio je to i sam ministar Vrdoljak.

Na otvorenje Sajma obnovljivih izvora energije u Varaždinu, novi ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak došao je u društvu bivšeg prvog potpredsjednika Vlade i bivšeg ministra Radimira Čačića koji čeka izvršenje zatvorske kazne.

Iako je Čačić razriješen svih dužnosti, a njegovo mjesto u Vladi i ostalim pripadajućim funkcijama preuzeo je Vrdoljak, evidentno je da je Čačić je i dalje značajan faktor kreiranja gospodarske politike Hrvatske. Potvrdio je to i sam ministar Vrdoljak.

– Riječ je o mnogo važnih tema i želimo li imati kontinuitet i dobro odrađen posao, naravno, onda moramo biti u koordinaciji. Mi se čujemo, on malo nazove pa me pita o nekoj temi, čujemo se i surađujemo i to je normalno. Zašto ne – kaže Vrdoljak koji je priznao da je preuzeo velik posao, da je umoran i da ne stigne ni spavati.

– Što je tu je, posao treba odraditi. Malo smo umorni, spavam po dva, tri sata dnevno, ali mlad sam pa ću valjda izdržati – kaže Vrdoljak.

Osim Vrdoljaka i Čačića na otvorenju Sajma obnovljivih izvora energije bili su predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević i drugi visoki dužnosnici. Svi su održali pozdravne govore osim Čačića.

– Do početka 2012. godine u Hrvatskoj je bilo instalirano oko 100 megawata električne energije iz obnovljivih izvora, što se do kraja godine povećalo na 160 megawata. Do kraja iduće godine planiramo imati i četiri puta više – rekao je Vrdoljak dodavši kako se u normalnim zemljama o obnovljivim izvorima počelo razmišljati već prije 15 godina, ali bolje ikad nego nikad.

Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević predstavio je novi projekt HEP-a u sklopu kojeg će se diljem Hrvatske otvoriti informativni centri, u kojima će svi građani moći dobiti besplatne savjete za ostvarenje ušteda. Prvi takav centar otvara se sutra u prostorima Elektre u Varaždinu.

Dodao je kako je HEP znatno pojednostavnio proceduru priključenja fotonaponske elektrane na elektroenergetsku mrežu te da, dok je prije bilo potrebno 48, sada su potrebna tri koraka.

– Bilo koji građanin ili tvrtka koji se žele spojiti na sustav samo trebaju predati zahtjev u HEP, koji će onda odraditi sve ostalo. Sama procedura priključenja ne košta ništa – kazao je Koračević koji vjeruje da će građani i tvrtke prepoznati da na ovaj način mogu ostvariti znatne uštede.

4. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo traje do nedjelje 25. studenog, a održava se u varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani. Građani se mogu upoznati s raznim novim tehnologijama, a djeca se mogu igrati igračkama na solarni pogon.

>>Meč za šefa HNS-a: Pusić vs. Vrdoljak

Komentara 10

BA
baš
13:16 23.11.2012.

To uopće nije normalno. Normalno bi bilo da Vrdoljak nazove Ćažća jer je on držao sve konce u rukama i ako je radio pozitivno, a tvrdi se da jeste, ona bez njega i ne može, bar neko vrijeme dok se Vrdoljak ne uhoda. To bi bilo normalno jer nije Čačić smijenjen radi korupcije i toga što je štetio državi radeći odgovorne poslove. Tko kome šteti, tko koga i zašto?

VI
vital
13:43 23.11.2012.

23.11.2012. u 13:16h baš je napisao/la: To uopće nije normalno. Normalno bi bilo da Vrdoljak nazove Ćažća jer je on držao sve konce u rukama i ako je radio pozitivno, a tvrdi se da jeste, ona bez njega i ne može, bar neko vrijeme dok se Vrdoljak ne uhoda. To bi bilo normalno jer nije Čačić smijenjen radi korupcije i toga što je štetio državi radeći odgovorne poslove. Tko kome šteti, tko koga i zašto? ----------- To što ti pišeš je naravno racionalno, primopredaja...bla,bla. Neracionalno je kako je sanader popularniji od Čačića bio... i još je danas. Eto ti iracionalnosti...Hrvati ...nitko ništa nije znao... dali mu dva mandata

OB
-obrisani-
13:15 23.11.2012.

I iz rešta bu zivkal.Pokrenimo Hrvatsku iz zatvora! To se bu zvalo zatvorska strategija izlaska iz krize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije