Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napao Žderića

Linić vlasniku Konstruktora: Srami se zbog neisplate plaća

Slavko Linic
Grgo Jelavić/PIXSELL
14.02.2013.
u 10:12

Linić smatra da će posla biti i za Poreznu upravu jer treba vidjeti gdje je završio novac koji je Konstruktor dobio od državnih poduzeća

Ministar financija Slavko Linić poručio je prije sjednice Vlade vlasniku Konstruktora Željku Žderiću da ga može biti sram što je ostavio radnike na gradilištima, a da im nije isplatio plaće i što više od 500 milijuna kuna duguje svojim zaposlenicima, podizvođačima i dobavljačima.

Linić smatra da će posla biti i za Poreznu upravu koja će pročešljati sve poslove Konstruktora i povezanih društava, jer, kaže Linić, treba vidjeti gdje je završio novac koji je Konstruktor dobio od državnih poduzeća, ponajprije od Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta kojima je godinama bio najveći partner.

Iz njegovih riječi da se iščitati da ministar financija sumnja kako je Žderić dio novca zadržao za sebe. Linić je poručio Konstruktoru da hitno napuste sve gradilišta Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta ako nisu u stanju nastaviti izvođenje radova, a Žderiću je poručio da će, ako i dalje bude branio pristup na ta gradilišta drugim tvrtkama, od nadležnih sudskih tijela zatražiti rješenje kako bi druge tvrtke mogle nastaviti posao na gradilištima HAC-a i Hrvatskih cesta.

>>Linić o sudbini građevinara: Konstruktor ide u stečaj

Komentara 26

CH
Charlemagne26
10:25 14.02.2013.

"Srami se zbog neisplate plaća " Srami se? Sto je ovo, djecji vrtic? Pustimo institucije da, kao i ovih 20 godina, rade svoj posao. Kvalitetno i hitno. Hahaha....

ST
story
11:47 14.02.2013.

Nije komunizam kada to netko napiše na papir ,nego kada se ponaša poput Linića. Uređena država ima mehanizme da kažnjava one koji krše zakone a ne verbalne ispade državnih činovnika koji ništa ne riješavaju.Linić je sada samo pokazao svoje pravo lice a ništa konkretno nije poduzeo protiv svih onih tajkuna koji zakidaju radnike i državu........

MI
Mirel
10:24 14.02.2013.

Gosp. Liniču svak Vam čast u ovoj situaciji ste se ljudski postavili. Ako ikako možete svaku lopovčinu odmah strpat iza rešetaka, a imovinu pooduzimat i nekoj sirotinji ako treba i poklonit, jer sirotinja nije kriva što je sirotinja nego su krivi lopovi što su sirotinju doveli do sirotinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije