Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorno ponašanje

Linić: Porez na nekretnine do kraja godine, građani to podržavaju

'21.11.2012., Zagreb - Slavko Linic i Nada Cavlovic Smiljanec predstavili su danas u Banskim dvorima prijedlog zakona o porezima na nekretnine. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
03.01.2013.
u 14:38

Ministar financija uvjeren je da će građani porez na kraju podržati jer žele da bogatiji plate više

Porez na nekretnine Vlada uvodi do kraja godine, potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru za Media servis ministar financija Slavko Linić, koji smatra da će građani taj porez podržati.

– U ovoj godini očekujem mnogo rasprava o tom porezu s građanima Hrvatske jer bitno je što građani misle o tome. Građani žele da bogatiji ljudi plate više poreza i da na taj način doprinesu za potrebe zdravstva, obrazovanja i ostalog – rekao je Linić. Uz građane, uvjeren je da će porez podržati i koalicijski partneri iz HNS-a koji mu se trenutačno protive.

Linić je zaključio da su građani itekako dobro primili jačanje porezne discipline.

– Polako i sustav pokazuje da to nisu nikakva dodatna opterećenja. To je samo odgovorno ponašanje onih koji žive i rade – rekao je Linić.

>> Vrdoljak: Podržali smo paket zakona, i dalje sam protiv poreza na nekretnine

Komentara 34

CO
coconut
23:32 03.01.2013.

Liniću je jedini cilj da hrvati napokon prestanu biti vlasnici svoje djedovine i da sve pređe u vlasništvo bogatih a mi da živimo u iznajmljenom kao i većina na zapadu

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
16:03 03.01.2013.

Da bi ovaj bezobrazni proleter mogao i dalje nesmetano primati isuviše dobru plaću i londrat se po svijetu oni koji su se cijelog života odricali, štedili i stvarali nove vrijednosti će uskoro biti prisiljeni plaćati reket na nekretnine za svoje vikendice. Pritom će drug Slavko svim tim "kulacima" hladno ponavljeti da su dužni podnijeti svoj dio tereta društveno-ekonomske krize. Baš kako ga i on dijeli sa svojim narodom na dočeku u Dubaiju. Ili premijer sa svojim skijaškim vikend izlascima u Obertauern.

PP
Peter Petrovic
18:07 03.01.2013.

niko nece ni komunizam ni par nepar ,samo hocemo da porez placa onaj koji se obogatijo preko noci,a takvih ima puno.sto u americi ntko je napravijo kroz puno godina kod nas je bilo dovoljno par godina.nikli su bogatasi preko noci kao gljive ,pa neka izvole se isprsiti i u vidu poreza.mi placamo vec sada za ono sto primamo i previse.nekome dignete placu za 20% a to je moja penzija. razmisli malo LINICU,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije