Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiskalizacija

Linić oštro: Oni koji su protiv kontrole nemaju dobre namjere

'08.07.2013., Zagreb - Potpisivanje Okvirnog ugovora o kreditu izmedju HBOR-a i Razvojne banke vijeca Europe. Slavko Linic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
01.08.2013.
u 19:40

'Problem nije kontrola, nego što oni ne žele plaćati račun', rekao je ministar Slavko Linić

Porezni inspektori danas su, nakon mjesec dana odgode, započeli s kontrolom fiskalizacije na tržnicama. Ministar Slavko Linić ističe kako ''svatko ima svoje priče''.

''Sjetite se, ugostitelji su poručivali da će zatvoriti svoje objekte i da će masu ljudi biti bez posla. Što smo mogli primijetiti poslije toga? Da imamo 60 posto veći promet u ugostiteljskim radnjama. I to za prvih pet mjeseci kad nemamo ni turista ni gužvi. Nemamo manje nego više radnih mjesta. I imamo ubrane poreze. Ista situacija se događa i na tržnicama... Ja tvrdim, za mjesec dana će sve biti u redu, svi će imati kasu, svi će se naviknuti, imat ćemo više prihoda i veću disciplinu'', izjavio je ministar Linić za RTL Danas.

Linić je rekao kako svi preprodavači imaju robu bez porijekla. ''Prodaje se iz kombija, bježi se... tome treba stati na kraj. Svatko ima pravo zarađivati, ali se propisi moraju poštivati. Ministarstvo financija svjesno je nedostataka u prometu roba, u problemu gotovinskog poslovanja, našli smo rješenje, provodimo ga i moje je zadovoljstvo što većina ipak radi po propisima'', rekao je i dodao kako oni ''koji se bore protiv kontrole rada i kretanja gotovine nemaju dobre namjere''. ''Problem nije kontrola, nego što oni ne žele plaćati račun'', rekao je.

>> Porezna 'češlja' tržnice: Utvrdili nepravilnosti kod 14 obveznika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije