Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv imenovanja

Linić o novim ministrima: Za takve ljude nisam mogao glasovati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.06.2014.
u 13:36

Premijer je sigurno odustao od Plana 21 jer je taj plan značio mnoge reforme i promjene, kaže Slavko Linić

Bivši SDP-ovac i ministar financija Slavko Linić glasovao je danas protiv imenovanja novih ministara Siniše Varge i Vedrana Mornara jer njihove najave pokazuju potpuni zaokret u radu Vlade, što on ne može podržati.

Neodgovorno je od predsjednika Vlade Milanovića što je razriješio bivše ministre s obrazloženjem da su se umorili, a novi ministri koje smo izabrali vrlo jasno su u osnovi svog programa naglasili napuštanje bilo kakvih aktivnosti prethodnika, čak bih rekao i sa značajnim promjenama kadrova u tim ministarstvima. To samo pokazuje da je to potpuni zaokret u radu Vlade – tvrdi Linić. – Ako to pokazuje kontinuitet Vlade i ozbiljnost rada, da se samo godinu i nekoliko mjeseci prije kraja mandata mijenjaju ključni ljudi – tumači dalje Linić – onda je to znak da se na tim vrlo važnim područjima rada Vlade neće ništa važno postići jer se u tako kratkom vremenu ne može ništa bitno ni promijeniti.

– Kad promatramo Ostojićev rad, on je morao realizirati program promjena zdravstvenog sustava koji je predložio. Do jučer ga se napadalo jer iz proračuna nisu izišla sredstva za zdravstveni doprinos za HZZO. Vidjet ćemo kada će izići u ovim okolnostima i kakvo će mišljenje imati novi ministar. Očekivao sam da će reći, evo sutra će to biti realizirano, ali to nisam čuo. O onom vrlo važnom nisam čuo nijednu riječ ni od jednog ni od drugog ministra, što će to bitno promijeniti i što će biti okosnica rada. Za takve ljude i takav prijedlog predsjednika Vlade nisam mogao glasovati – objašnjava Linić.

Premijer je sigurno odustao od Plana 21 jer je taj plan značio mnoge reforme i promjene, kaže Slavko Linić.

 – Kao što vidite, približava se kraj treće godine mandata koalicijske vlade, vrlo je malo reformi, a u biti vidimo i odustajanje od najavljenih reformi. Znate, kad se u zdravstvu nakon godinu i nešto dana ozbiljnog rada prvo najavljuje da idemo u reorganizaciju bolničkog sustava, a onda dolazi novi čovjek koji kaže da neće biti ništa od toga, može se zaključiti da ova Vlada neće realizirati plan 21 – sumnja Linić.

Na pitanje je li on sada oporba svojim bivšim kolegama, odgovara da je "osoba koja će za svaki kvalitetan zakon i reformu biti na strani predlagača i na strani Vlade, ali će isto tako napuštanje programa zbog kojeg su se okupili prije dvije godine itekako kritizirati i neće se slagati s time".

– Prema tome, s obzirom na to da ne očekujem velike pozitivne aktivnosti i djelovanje Milanovića, sigurno je da ću više biti u oporbi – priznaje Slavko Linić.

>> Varga i Mornar prisegnuli, Linić glasovao protiv obojice

Komentara 25

Avatar petrolio
petrolio
13:50 18.06.2014.

linić ne odustaje, bit će noćna mora milanoviću u saboru ;-)

AF
afrika
13:54 18.06.2014.

Do jučer je Liniću sve bilo dobro što Vlada radi, govorio je da su najbolja vlada u povijest HR a sad ništa ne valja. Kad je bilo uzimati novac od naroda bio je najglasniji a sad ništa ne valja....

VL
   
14:15 18.06.2014.

Milanović ako je išta dobo napravio , onda je to što je ovog ober-kriminalca i primintivca uz Jovanovića izbacio iz vlade....................................... ...............sada bandu još treba osuditi i na dugogodišnju robiju poslati............... ................zamislite Linić je Jutarnjem oprosio milijardu KN poreznog dugauga a ukupno 50 mlrd. dok s druge strane maltretiraju ljude zbog 5 KN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije