Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Linić: Moguća odgoda poreza na imovinu do 2014. godine

Linić je rekao da ne stoje priče o sukobu s Radimirom Čačićem oko Brodosplita
30. listopada 2012. u 10:08 25 komentara 5 prikaza
'28.09.2012., Zagreb - 5. susret kluba izvoznika odrzan je u HPB-u. Slavko Linic ministar financija.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'

Kao datum uvođenja poreza na imovinu dosad se spominjao 1. siječnja iduće godine, no ministar financija Slavko Linić natuknuo je kako je moguće da se porez uvede godinu dana kasnije, to jest početkom 2014. godine, a odluka o tome bit će donesena uskoro.

– Manje-više svi su modeli pripremljeni. Jednostavno, moguće ga je u idućoj godini i provesti i implementirati, a hoćemo li ga prolongirati na godinu dana, odlučit će Vlada. Model je sa zakonom upućen na uži kabinet, što znači da bismo javnu proceduru mogli imati već za dvije sjednice –  izjavio je Linić u razgovoru za emisiju Hrvatskog radija Poslovni tjedan.

>> Porez na imovinu natjerat će vlasnike na rasprodaju stanova

Odgovarajući na pitanje o neusklađenosti svojih stavova sa stavovima ministra gospodarstva Radimira Čačića kad je o potpisivanju ugovora za Brodosplit riječ, Linić je rekao da ne stoje priče o sukobu između njih dvojice.

– Rebalans nije osobna volja ministra financija niti je to nešto o čemu odlučuje ministar financija. Rebalans ili promjena bilo kakvog proračuna stvar je cijele Vlade, užeg kabineta, a o tome se odluka nije donijela, o tome tek sada razgovaramo – objasnio je Linić.

Govoreći o punjenu proračuna, Linić je rekao da je u drugom polugodištu došlo do zadržavanja pozitivnog trenda iz prvih šest mjeseci, ali ne i rasta kojemu su se nadali.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • laži maži:

    Samo deri Liniću, dok sve ne upropastiš nemoj stat !!!

  • paper2cuts:

    cek oni racunaju da ce biti na vlasti i u 2014 ?

  • Felicijen:

    I sad kad im je baš krenulo da nas sve istjeraju na ulicu i držani kazan u javnim kuhinjama, oni odustaju ?!