Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka uskoro

Linić: Moguća odgoda poreza na imovinu do 2014. godine

'28.09.2012., Zagreb - 5. susret kluba izvoznika odrzan je u HPB-u. Slavko Linic ministar financija.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
30.10.2012.
u 10:08

Linić je rekao da ne stoje priče o sukobu s Radimirom Čačićem oko Brodosplita

Kao datum uvođenja poreza na imovinu dosad se spominjao 1. siječnja iduće godine, no ministar financija Slavko Linić natuknuo je kako je moguće da se porez uvede godinu dana kasnije, to jest početkom 2014. godine, a odluka o tome bit će donesena uskoro.

– Manje-više svi su modeli pripremljeni. Jednostavno, moguće ga je u idućoj godini i provesti i implementirati, a hoćemo li ga prolongirati na godinu dana, odlučit će Vlada. Model je sa zakonom upućen na uži kabinet, što znači da bismo javnu proceduru mogli imati već za dvije sjednice –  izjavio je Linić u razgovoru za emisiju Hrvatskog radija Poslovni tjedan.

>> Porez na imovinu natjerat će vlasnike na rasprodaju stanova

Odgovarajući na pitanje o neusklađenosti svojih stavova sa stavovima ministra gospodarstva Radimira Čačića kad je o potpisivanju ugovora za Brodosplit riječ, Linić je rekao da ne stoje priče o sukobu između njih dvojice.

– Rebalans nije osobna volja ministra financija niti je to nešto o čemu odlučuje ministar financija. Rebalans ili promjena bilo kakvog proračuna stvar je cijele Vlade, užeg kabineta, a o tome se odluka nije donijela, o tome tek sada razgovaramo – objasnio je Linić.

Govoreći o punjenu proračuna, Linić je rekao da je u drugom polugodištu došlo do zadržavanja pozitivnog trenda iz prvih šest mjeseci, ali ne i rasta kojemu su se nadali.

Ključne riječi

Komentara 25

LM
laži maži
10:49 30.10.2012.

Samo deri Liniću, dok sve ne upropastiš nemoj stat !!!

PA
paper2cuts
11:00 30.10.2012.

cek oni racunaju da ce biti na vlasti i u 2014 ?

FE
Felicijen
10:48 30.10.2012.

I sad kad im je baš krenulo da nas sve istjeraju na ulicu i držani kazan u javnim kuhinjama, oni odustaju ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije