Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HNB ima svoj savjet'
Povratak na članak

Linić o Vujčiću: 'U mnogim su institucijama plaće veće od plaće predsjednika države'

– Prihvaćam odluku Povjerenstva, ali komentirati o tome da su odluke HBOR-a nezakonite i ostalo, baš teško mogu prihvatiti da je to njihova nadležnost. U tom dijelu sam kao ministar odgovorna osoba za rad i u HBOR-u i ministarstvu rekao da se ne slažem s Povjerenstvom – objašnjava Linić.

Komentari 10

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:56 12.03.2014.

Druže linić, neću komentirati Vujičićevu plaću, samo ću prokomentirati licemjerstvo tebe i pajdaša s tobom. Vi svoj rad jako "cijenite" i ne pada vam napamet odreći se konkretnog dijela vaše plaće i solidarizirati s hrvatskim pukom. Dapače, još pogoduješ svojim prijateljima i kumovima, te stranačkim pajdašima opraštajući im dugove i sve to o našem trošku. S kojim pravom misliš da smiješ prozivati nekog drugog, dok to isto vi radite?

VL
Avatar tajar
tajar
21:32 12.03.2014.

Od predsjednika države imaju korist samo Srbi koji svoju protutužbu u Haagu temelje na njegovim izjavama. Neka ga onda i plaća država Srbija, pa Linić ne će imati povod za kuknjavu o plaćama!

VL
NB
Navrnuti Bracanin
17:37 12.03.2014.

Pa male plaće i jesu problem. Glupo mi je da to Linić ne vidi. Jaca je uvela populistićku mjeru i limitirala plaće u državnim poduzećima na 16000 kuna. Nađite mi sposobnog managera koji je za te novce spreman radit? U realnom sektoru ima bar duplo. Zato imamo u državnim poduzećima nesposobne partijske uhljebe koji proizvode gubitke. Tužna hrvatska priča je što i da imamo dvostruke plaće u državnim poduzećima opet pravi manageri nebi dobili šposao već bi partitokracija zapošljavala svoje uhljebe. Razlika bi bila što bi za upropaštavanje državnih firmi imali veća primanja. Jedino rješenje je liberalizacija managerskih plaća u državnim poduzećima i P O Š T E N javni natječal. Znam kazati će te da je to utopila. Na žalost i ja ću se sa tim složiti.

VL
EM
emanuel7
16:23 12.03.2014.

Jak i kvalitetan tim, možda, ali za svoje potrebe, a malo manje državne...

VL
DO
doktorica
20:58 12.03.2014.

u privatnim poduzećima ne plaćaju nerad,tamo se drže samo ljudi koji znaju raditi i koji se svakodnevno moraju dokazivati,dok u većini državnih institucija i poduzeća golemi birokratski aparat održava to što imamo komplicirane propise,dupliranje formulara koji zapravo ničem ne služe,a poglavito tome pridonosi i programska nepovezanost,tako da se na jednom mjestu ne mogu objediniti svi podaci koji se obrađuju.Ta konfuzija dobro dolazi kancelarijskim "štakorima" od kojih pola uopće ništa ne radi a prima plaću i još prigovara,a zaštićeni su i ne mogu dobiti otkaz kao u privatnojk firmi!

VL
BE
Bezveznjak
18:57 12.03.2014.

Povećali su sebi plaće za 9.800 Kn. Trenutno imaju veće plaće od premijera, predsjednika i predsjednika sabora. Rješenje je vrlo jednostavno. Ovi koji sada imaju manje plaće, a trebali bi imati veće od guvernera, nek ih sebi povećaju, inače su papci koji ne zaslužuju biti na tim pozicijama. Naime, priče o njihovim plaćama su smiješne - i s ovim plaćama za tri života ne mogu steći ono što su stekli... odnekud ima još prihoda... Zato i jesu vlast i znaju bolje od nas...

VL
AM
alberta.mutti.5
16:10 12.03.2014.

Ma jest Linic postao dobrica i skrusen. Skoro da je isti kao Josipovic.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
20:24 12.03.2014.

Umjesto da se bore kako da se plaće što brže povećaju, kao pravi socijaldemokrati, oni se brinu kako da se plaće svugdje što više smanje. Logika je jasna: socijaldemokrat vole živjeti na skupim lokacijama, vole imati skupe nekretnine, vole dae da svi dobivaju jednako - jer tako se čuva postojeće stanje onih koji imaju i onih koji nemaju. Demokratsko društvo pruža šanse pojedincima da tijekom svog života steknu ekstremno bogatstvo ako imaju talenta i ako rade. Ali, tada "socijaldemokrati" ne bi imali kome prodavati jeftinu ideologiju.

VL
BU
bubimima
17:40 12.03.2014.

Po Liniću svi koji uredno podmiruju svoje obaveze postaju najveće budale u državi. Dugove onih ostalih podmirit će ionako ove budale kroz poreze i druge namete. Kada je Linić digao PDV na 25%, bilo je zbog smanjenog zdravstvenog doprinosa. Sadaa vraća taj dopinos na staru vrijednost, a smanjenje PDV-a na staru vrijednost ni ne spominje. Treba zakrpati rupe od predstečajnih nagodbi.

VL
VL
vlatx
21:38 12.03.2014.

Realno niti jedan direktor ili menađer u državnoj tvrtci ili agenicji ne zaslužuje ni 5 kuna plaću s obzirom kako rade svoj posao. To što su si uspjeli namjestiti razne "zlatne padobrane", dodatke, službena vozila i kartice i slična izvuci novce anekse u ugovoru treba poništiti. Jedini važeći čimbenik u odluci o visini plače bi trebao biti, kao i kod svih privatnih poduzeća, uspješnost u poslu i količina zarađenog novca poduzeću. Ovi abnormalni iznosi bi se trebali svi spustiti na maksimalno dvije prosječne plaće u hrvatskoj a za veći iznos bi se trebali dobrano naraditi da to zarade. Retroaktivno sve prevelike inos s kamatama vratiti u proračun pa više niti jednom "pametnjakoviću" neće tako nešto pasti na pamet.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.