Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST U VOŽNJI

Liječnik zapanjen vozačem koji je imao 4,2 promila: 'Ja bih vjerojatno bio mrtav'

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
03.06.2023.
u 12:04

Pojasnio je da kod većine osoba s četiri promila alkohola u krvi prestaje disanje i čovjek umire

Policijska uprava karlovačka izvijestila je u subotu da je 50-godišnji vozač zatečen u Karlovcu kako je s 4,20 promila alkohola u krvi vozio osobni automobil karlovačkih registracija, unatoč tome što mu je trajala zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Policija je navela da je vozač, zatečen sinoć,  isključen iz prometa i smješten u policijsku stanicu u Karlovcu do otrežnjenja. Zbog počinjenog prekršaja vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, naveli su iz PU karlovačke.

Liječnik i voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja Igor Salopek rekao je Hini da policija ovakvim postupanjima spašava živote jer je alkoholizirani vozač potencijalni ubojica drugih sudionika u prometu, odnosno samoga sebe.

POVEZANI ČLANAK:

"Da ja imam 4,20 promila alkohola u krvi, vjerojatno bih bio mrtav, a u najboljem slučaju bih završio u šok-sobi, kao i većina drugih, no neki su razvili toleranciju na alkohol, pa čak mogu sjesti i za volan, što ne znači da su sposobni voziti, posebice ne na siguran i odgovoran način", komentirao je Salopek.

Pojasnio je da kod većine osoba s četiri promila alkohola u krvi prestaje disanje i čovjek umire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije