Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju: Dr. Vikica Krolo
Povratak na članak

Liječnik nema novca da si sam plaća edukaciju

Medicina ubrzano napreduje i znanje koje liječnik stekne na studiju brzo zastarijeva

Komentari 7

BR
branimirusus
11:01 02.07.2016.

Vrlo jednostavno rijesiti. Farmaceuti uplacuju u posebni fond za edukaciju a drzava natjerava lijecnike na minimalno 2 edukacije godisnje. Ovo kod nas je cisto mito.

VL
JU
jurajuric116
09:47 02.07.2016.

to se lako da rješiti. lepo nek 4-5 kompanija napravi zajedničku zakladu za educiranje i na predavanjima ne smiju reklamirati sebe nego vršiti edukaciju. na taj način bi kompanije pokazale da im je stalo do liječnika i pacjenata, a ne do profita. nije stvar odlaska na edukacije, stvar je koliko je prihod liječnika od tih kompanija i da li je na te prihode plačen porez. ja kao savjetnik primam honorare, ali na svaki lijepo prema državi platim masni porez i nitko me ne proziva.

VL
NV
novo vriijeme
19:52 02.07.2016.

Plaćanje farmaceutskih vrtki nije samo ogranično na kongrese oni plaćaju i značajne honorare uglednim političarima liječnicima čime ih dovode u sukob ineresa. Riješenje je jednostavno edukaciju liječnici trebaju plaćati sami sebi iz porezne osnovice

VL
NV
novo vriijeme
20:06 02.07.2016.

Riješenja postoje u drugim zemljama, sudjelovanje na kongresu ili pohađanje tečajeva je sredstvo za rad i odbija se od poreza također kupovina stručnih knjiga, odjeće i obuće i slično. Ako država ne želi masovnu korupciju farmaceutskih tvrtki neka osigura porezne olakšice kao i svim drugimaa

VL
RA
razočaran
12:45 02.07.2016.

da li netko tim našim liječnicima može objasniti da nisu oni jedini intelektualci na ovom svijetu, te da ima i drugih zanimanja gdje se traže i veća znanja i gdje je znatno veća odgovornost nego njihova a imaju manje plaće. zar oni misle da jedan informatičar nema potrebu usavršavanja, elektrotehničar, fizičar , kemičar ...? Tko njima plaća usavršavanja? plaćaju tvrtke u kojima rade ili sami , ali tko još očekuje od naših liječnika poštenje, skromnost a posebno humanost, čast malobrojnim izuzecima, Tko je od njih čuo država je uložila u moje obrazovnaje desetke tisuća eura i red je da ih vratim prije nego odem van i da pomognem svakome?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.