Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva slučaja u zagrebu

Liječnik KBC-a Zagreb: 'Jedan pacijent imao je blage ozlijede i pušten je na kućnu njegu'

Zagreb: Zbog požara automobila u garaži KBC Zagreb otežan promet Maksimirskom prema gradu
Borna Filic/PIXSELL
07.11.2023.
u 20:13

Također, Bradić je savjetovao da se neko vrijeme ne konzumiraju gazirana pića dok liječnici ne doznaju više informacija te nadodao da prilikom konzumacije kiselina ili lužina čovjek može očekivati vrlo nagle simptome.

U Zagrebu su u utorak poslijepodne zabilježena dva slučaja trovanja sokovima i mineralnom vodom. Prvi slučaj kemijske ozlijede jednjaka zabilježen je u Rijeci.

Cijelu situaciju za Dnevnik Hrvatske radiotelevizije (HRT) komentirao je liječnik KBC-a Zagreb, dr. Tihomir Bradić i kazao da je tijekom poslijepodnevnih sati u bolnicu zaprimljen mladić koji se požalio da je popio gazirano piće. 

Kazao je kako je pri zaprimanju pacijenta u bolnicu napravljen otorinolaringološki pregled kojim je utvrđena korozivna ozljeda ždrijela. Nakon toga obavljena je pretraga gastroskopije gdje su nađene blage erozivne promjene gornjeg dijela jednjaka.

Video: Policija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu gdje je prijavljen slučaj trovanja 

"Nije bilo težih ozljeda, srećom. Mladić je bio dobro i poslan je na kućnu njegu uz propisanu terapiju koju će primati četiri tjedna. U njegovom slučaju ne očekujemo komplikaciju", rekao je Bradić. Što se tiče drugog pacijenta, Bradić je nadodao da se on još uvijek nalazi u hitnoj službi te da nema novih detalja o njegovom stanju.

GALERIJA Dvije osobe u KBC -u Zagreb nakon što su popili gazirano piće, stigla i policija

Zagreb: Zbog požara automobila u garaži KBC Zagreb otežan promet Maksimirskom prema gradu
1/20

Također, Bradić je savjetovao da se neko vrijeme ne konzumiraju gazirana pića dok liječnici ne doznaju više informacija te nadodao da prilikom konzumacije kiselina ili lužina čovjek može očekivati vrlo nagle simptome. "Osjeti se promijenjen okus i boli i peče odmah u usnoj šupljini.

VEZANI ČLANCI: 

Tekućinu tada odmah treba prestati piti i ispljunuti. Ukoliko se proguta piće apsolutno čim prije prekinuti. Nikako ne pokušavati razrjeđivati tu otopinu većim volumenom vode jer može doći do udisanja korozivnog sredstva. Izbjegnite pokušaj neutralizacije recimo sodom bikarbonom, to može dovesti do pogoršanja ozljede", objasnio je.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Šire se uznemiravajuće poruke o trovanju sokom i mineralnom, čekaju se službene informacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije