Naslovnica Vijesti Hrvatska

Liječnička komora: Ministarstvo zdravstva treba uključiti u slučaj

Iz HLK-a su poručili da Ministarstvo zdravstva može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječnićke djelatnosti
25. travnja 2019. u 23:24 4 komentara 2149 prikaza
Foto: Screenshot Nova TV

Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva, budući da zdravstvena inspekcija ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja činjeničnog stanja.

Goran Jusup Šok u Obrovcu Skandalozni liječnik: Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica

"Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra", navodi se u priopćenju HLK.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad. Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako "gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji".

Bizaran slučaj iz Obrovca Zaručnica doktora putem Fejsa tražila medicinsku sestru pa se na kraju ona zaposlila

Povod za reakciju HKMS-a bila je najava emisije Nove TV "Provjereno" koja će se emitirati večeras s prilogom o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • horton:

  Iako je svima nama ovo smiješno, ovo je zapravo tužna priča. Pokazuje kako država ne brine o građanima - pacijentima, kako ne brine o Obrovcu, kako NIKAD ne bi reagirala da nije bilo televizijskog priloga i kako vjerojatno neće brinuti ... prikaži još! o jednom branitelju i liječniku koji je obolio (on je vjerojatno osuđen sam na sebe nakon što konačno dobije otkaz). U cijeloj toj priči ne treba zaboraviti ni HDZ-ovog gradonačelnika Obrovca koji svakog mjeseca prima 13 tisuča kuna neto plaće, vozi luksuzni auto i po zanimanju je... LIJEČNIK! Zašto on nije ništa poduzeo ili pokrenuo službe da same poduzmu?

 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Ministarstvo zdravstva je u pozadini slučaja i nikako ne može biti uključeno u rješavanje. Najprije treba raspustiti Ministarstvo, a onda sve dalje.

 • Avatar Nomi
  Nomi:

  OVO je pravi reality, a ne one gluposti na televijizi. Dajte im emisiju! (ali što se tiče djelatnosti koju obavljaju - izvršiti hitnu deratizaciju prostora)