Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKI LIJEČNIK U OBROVCU

Liječnička komora: Ministarstvo zdravstva treba uključiti u slučaj

Veronika Palocaj
Foto: Screenshot Nova TV
25.04.2019.
u 23:24

Iz HLK-a su poručili da Ministarstvo zdravstva može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječnićke djelatnosti

Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva, budući da zdravstvena inspekcija ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja činjeničnog stanja.

"Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra", navodi se u priopćenju HLK.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad. Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako "gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji".

Povod za reakciju HKMS-a bila je najava emisije Nove TV "Provjereno" koja će se emitirati večeras s prilogom o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Komentara 4

HO
horton
03:04 26.04.2019.

Iako je svima nama ovo smiješno, ovo je zapravo tužna priča. Pokazuje kako država ne brine o građanima - pacijentima, kako ne brine o Obrovcu, kako NIKAD ne bi reagirala da nije bilo televizijskog priloga i kako vjerojatno neće brinuti o jednom branitelju i liječniku koji je obolio (on je vjerojatno osuđen sam na sebe nakon što konačno dobije otkaz). U cijeloj toj priči ne treba zaboraviti ni HDZ-ovog gradonačelnika Obrovca koji svakog mjeseca prima 13 tisuča kuna neto plaće, vozi luksuzni auto i po zanimanju je... LIJEČNIK! Zašto on nije ništa poduzeo ili pokrenuo službe da same poduzmu?

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
00:26 26.04.2019.

Ministarstvo zdravstva je u pozadini slučaja i nikako ne može biti uključeno u rješavanje. Najprije treba raspustiti Ministarstvo, a onda sve dalje.

Avatar Nomi
Nomi
00:09 26.04.2019.

OVO je pravi reality, a ne one gluposti na televijizi. Dajte im emisiju! (ali što se tiče djelatnosti koju obavljaju - izvršiti hitnu deratizaciju prostora)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije