Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Liječnička komora: Ministarstvo zdravstva treba uključiti u slučaj

Iz HLK-a su poručili da Ministarstvo zdravstva može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječnićke djelatnosti
25. travnja 2019. u 23:24 4 komentara 2154 prikaza
Veronika Palocaj
Foto: Screenshot Nova TV

Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva, budući da zdravstvena inspekcija ima sve potrebne ovlasti utvrđivanja činjeničnog stanja.

Goran Jusup Šok u Obrovcu Skandalozni liječnik: Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica

"Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra", navodi se u priopćenju HLK.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad. Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako "gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji".

Veronika Palocaj Bizaran slučaj iz Obrovca Zaručnica doktora putem Fejsa tražila medicinsku sestru pa se na kraju ona zaposlila

Povod za reakciju HKMS-a bila je najava emisije Nove TV "Provjereno" koja će se emitirati večeras s prilogom o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Nada Šarić
LJEKOVITI SLATKI PELIN
Navala na pripravke iz Hercegovine: Ljudi su zvali i zahvaljivali da im je to spasilo život
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • horton:

  Iako je svima nama ovo smiješno, ovo je zapravo tužna priča. Pokazuje kako država ne brine o građanima - pacijentima, kako ne brine o Obrovcu, kako NIKAD ne bi reagirala da nije bilo televizijskog priloga i kako vjerojatno neće brinuti ... prikaži još! o jednom branitelju i liječniku koji je obolio (on je vjerojatno osuđen sam na sebe nakon što konačno dobije otkaz). U cijeloj toj priči ne treba zaboraviti ni HDZ-ovog gradonačelnika Obrovca koji svakog mjeseca prima 13 tisuča kuna neto plaće, vozi luksuzni auto i po zanimanju je... LIJEČNIK! Zašto on nije ništa poduzeo ili pokrenuo službe da same poduzmu?

 • Avatar VrliNoviSvijet
  VrliNoviSvijet:

  Ministarstvo zdravstva je u pozadini slučaja i nikako ne može biti uključeno u rješavanje. Najprije treba raspustiti Ministarstvo, a onda sve dalje.

 • Avatar Nomi
  Nomi:

  OVO je pravi reality, a ne one gluposti na televijizi. Dajte im emisiju! (ali što se tiče djelatnosti koju obavljaju - izvršiti hitnu deratizaciju prostora)