Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNO ZDRAVSTVO ZA VRIJEME COVID-19
Povratak na članak

'Liječnici zaraženi koronavirusom neće raditi u skafanderu. To sigurno nije plan, imamo dovoljno kapaciteta'

Upitan o organizaciji, ravnatelj KBC-a Zagreb naveo je da im je više poteškoća zadao potres jer su ostali bez Šalate i Jordanovca, a za epidemiju su se spremali.

Komentari 1

CO
cobalt60
00:31 20.10.2020.

Kako će uskoro i Hrvatska doći do brojki od 2000 zaraženih 10 i više mrtvih dnevno, uvođenje policijskog sata je jedina razumna mjera. Ne, od naroda se ne treba očekivati razumno ponašanje i posebno ne u ovliko teškoj situaciji, državnene institucije u slučaju ovakvih ugroza nisu tu da zadovoljavaju želje interesnih skupina već da zaštite društvo od velike opasnosti. Uz policijski sat bi bilo dobro uvesti i kažnjavanje za nenošenje maski te širenje neznanstvenih stavova a kazne bi svojom velikom visinom trebale biti destimulirajuće za prekršitelje. Nema sumnje, ovo su nepopularne mjere ali i malom je djetetu nepopularno to što mu roditelj prije spavanja ugasi svjetlo i tjera ga na počinak - no sve to čini za dobro djeteta koje nije u stanju razumjeti neke stvari, posve je jednako u slučaju društva i nažalost najvećeg broja građana koji u nemogućnosti da se suoče s velikom prijetnjom bježe u poznati psihološki obrazac negiranja stvarnosti ili dječije obrasce ponašanja koji su iracionalni i nesvojstveni odraslom čovjeku u normalnim prilikama.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.