Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kb dubrava

Liječnici traže smjenu upravitelja

dragan korolija marinić
Goran Jakuš/PIXSELL
22.11.2013.
u 22:27

Sve sam napravio prema uputama ministarstva, 
kaže Korolija

Smijenjeni predstojnik Klinike za kirurgiju KB Dubrava dr. Leonardo Patrlj danas je zatražio smjenu sanacijskog upravitelja bolnice Dragana Korolije Marinića i njegovih pomoćnika, a podržalo ga je 500-ak djelatnika bolnice.

– Spletkarenje, nekomuniciranje i nadmenost odlike su trenutnog vodstva koje upravlja godinu i pol. Očekujemo da će ministar Ostojić brzo ispuniti naše zahtjeve jer nećemo odustati, rekao je Patrlj i dodao da je njega i predstojnicu Klinike za unutarnje bolesti dr. Jadranku Morović Vergles pismeno smijenilo mimo znanja Stručnog vijeća jer nisu predali izjave o evidenciji rada liječnika tijekom štrajka.

– Presedan u povijesti medicine je da politika smjenjuje vrhunske stručnjake za dnevno političke interese. Liječnici to neće dozvoliti, rekla je sindikalistica Ljiljana Kosić Lovrić. Očitovao se i Dragan Korolija.

– Na prosvjedu liječnika 10. listopada bila su četiri kirurga za vrijeme radnog vremena. Poslali su platne liste u kojima je upisano nula sati štrajka. Radio sam prema uputama ministarstva zdravlja. Kolege sam razriješio s mjesta pročelnika Klinike i postavio ih na mjesta pročelnika Zavoda za abdominalnu kirurgiju i Zavoda za imunologiju. Ako sam nešto krivo napravio, snosit ću odgovornost.

>>Liječnicima stigla kazna za štrajk – dobili 650 kuna plaće

Komentara 1

ER
EUGEN ROMMEL 2
11:24 23.11.2013.

koga će drug ostojić imanovati nego srbina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije