Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Liječnici oslobođeni optužbi za smrt rodilje u Sv. Duhu

rodilja ivankić
Foto: Arhiva
1/5
19.03.2012.
u 14:50

Liječnički trojac teretio se za nesavjesno liječenje jer, prema optužnici, ni poslije analognog pogoršanja stanja djeteta nisu poduzeli mjere kojima bi se zaštitila majka

Na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu trojica liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh Mislav Luka Domljan, Fadil Hasan i Renato Bauman nepravomoćno su oslobođeni optužbi za nesavjesno liječenje i smrt rodilje Dragice Ivankić u siječnju 2002.

Liječnički trojac teretio se za nesavjesno liječenje jer, prema optužnici, ni poslije analognog pogoršanja stanja djeteta nisu poduzeli mjere kojima bi se zaštitila majka.

Domljan se teretio da je kao specijalizant u 1.15 sati primio D. Ivankić. Zanemarivši znakove koji su upozoravali na to da je dijete ugroženo, nije inducirao hitni carski rez nego je nastavio s prirodnim porođajem.

Hasan, specijalist srednje službe, iako je znao za sve komplikacije, također je nastavio s prirodnim porođajem smatrajući da neće biti štetnih posljedica za majku.

Bauman se teretio da je poslije porođaja mrtvorođena djeteta kao liječnik nadslužbe zanemario znakove koji su upozoravali na mogućnost prsnuća maternice, što je prouzročilo iskrvarenje te smrt u 12.55 sati.

Komentara 26

SA
sala
20:31 19.03.2012.

ovo je nevjerovatno,imati sve dokaze protiv te nemarne DOKTORSKE ******* i donjeti ovakvu presudu ne da je sramota nego jednostavno nemam vise rijeci za ovu nasu ****** drzavu,mislila sam da me vise nemoze nista u vezi nje iznenaditi ali ocito imaju jos sokantnih zaliha,da sam u toj situaciji kao njezin suprug vjerovatno bih pravdu uzela u svoje ruke i presudila im bez sudca,porote,svjedoka,iskaza itd.STRASNO!!!!!!!!!!!!SRAMOTA!!!!!!!!!!!!ZA HR PRAVOSUDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!FUJ HR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AU
autoritet
23:51 19.03.2012.

Strašno Pa je li ijedan liječnik ikad odgovarao za smrt pacijenta?

AD
Adler
21:16 19.03.2012.

E ljudi m,oji a ca vi mislite zasto se ta boool..nica zove Sveti Duh a E bas zato jer su tu za sve Duhovi krivi a ne nasi Doturi! Pa nestalo je Ere s ovoga svita ! (mislim na € )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije