Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže hitnu izmjenu zakona
Povratak na članak

Liječnici: Napad na liječnika mora se tretirati kao napad na policajca

U Ministarstvu zdravlja dobili su odgovor Ministarstva pravosuđa da je prije izmjena potrebno uskladiti i druge propise

Komentari 12

DU
Deleted user
07:42 04.08.2016.

Naravno; djelatnici u javnim službama su i komunalni redari, kontrolori i vozači, medicinske sestre, poštari, nastavnici, profesori, odgajatelji.....Čovjek bi pomislio da je to zakonski odavno regulirano??

VL
OK
okvarbudovič
07:49 04.08.2016.

a kako tretirati bahatost ,bezobrazluk i nesavjestan i aljkav posao mnogih ljecnika.

VL
Avatar navijač
navijač
11:56 04.08.2016.

Trebalo bi po nekima zaštititi svakog ko nosi bilo kakvu vrstu odore (da nekažem uniforme) , kao u Staljinovom SSSR, a od "običnog" naroda ponovo napraviti obespravljenu rulju tj. Fukaru. Kojiem liječniku nije dobro u HR, nek ide napolje raditii i odnositi se prema pacijentima kao ovdje , pa će vidjeti koliko je tamo "zaštićen".

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:23 04.08.2016.

a što tek reći na napade na učitelje? svaki napad na službenu osobu u obavljanju službene dužnosti treba biti strogo kažnjavan. nekad niste smjeli policajca ni krivo pogledati, a danas ga skoro pa išamarate, i nikom ništa. učitelji su pakpak na streljani svih, roditelja i učenika. i zato imamo 90% razreda superodličnih, a nisu u stanju nakon pročitane knjige vam reći ništa o radnji iz knjige, osobama... da, ajmo sad doktore i ovako štititi. ako dođeš sa malom smiješnom vrećicom, odmah prijava, to je napad, tko zna što je 'pacijent' donio. ako je paket veći, to znači da je neki pršut, whiskey, e to više nije potencijalni napad, ne... to je uredan pacijent. a da porezna malo pretrese imovinu tih eminentnih doktora? ono, plaća službeno 9.0000 kuna, a vozi se novi passat, mercedes, useljava se u novi stan, a tu je i apartman s pogledom na more, u prvom redu do mora, skijanja po švici.... nikom ništa sumnjivo, nitko ne pita.

VL
Avatar gilgameš
gilgameš
08:37 04.08.2016.

A sve ostale zdravstvene i nezdravstvene radnike se može napadi ili ?

VL
GO
gocat
08:33 04.08.2016.

Najbolje da im damo pištolje i elektrošokere, a najvažnije od svega bilo bi HDZSDPovce uvrstiti u ovu grupu tako da se napad na njih tretira kao napad na policajca, i na taj način zaštitili bi kriminal i korupciju za bar par stotina godina.

VL
MA
marsovac
12:33 04.08.2016.

a sta cemo sa lijecnicima koji prije opreacija i pregleda ispruze ruku?......hocete benificirani radni staz da idete u penziju sa ca. 45 godina,......ja uvijek kazem ako ti se struka ne svidja idi dalje, trazi si ono sto ti pase.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.