Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticajna naknada

Liječnica se preselila u Križevce pa od grada dobila više od 13.000 eura i stan

Križevci
Damir Spehar/PIXSELL
04.07.2023.
u 15:39

Vidimo da je ovo bio dobar korak budući da smo u kratkom roku osigurali i ginekologa i pedijatra, naveo je gradonačelnik Križevaca.

Nakon provedenog Javnog poziva za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za 2023., gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić potpisali su u ponedjeljak Ugovor o dodjeli poticajne naknade čime je osigurana adekvatna zdravstvena zaštita za njihove najmlađe sugrađane. Poticajna naknada iznosi 13.272,28 eura, odnosno 100 tisuća kuna.

“Svjesni problema s nedostatkom doktora medicine specijalista ginekologije i pedijatrije uveli smo poticajnu naknadu kako bi ih motivirali da dođu raditi u Križevce. Vidimo da je ovo bio dobar korak budući da smo u kratkom roku osigurali i ginekologa i pedijatra.", naveo je Rajn.

Foto: Grad Križevci

Nakon što ju je privukao TV prilog, u Križevce je došla dr. Zdenka Škorić-Kovačić. Ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković uspjela ju je uvjeriti da je dolazak u Križevce pravi potez, piše Danica.hr Osim poticajne naknade, s obzirom da se doktorica doselila iz Novog Vinodolskog, u Križevcima su riješili i njeno stambeno pitanje, navode u Gradskoj upravi. Dobila je stan na korištenje.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Dermatologinja Ivana Prkačin o važnosti zaštite od sunca: "Većini u Hrvatskoj je dovoljan faktor 30"

Komentara 4

MA
Martinvt
16:20 04.07.2023.

Bravo za Krizevce i bravo za lijecnicu...ipak su pacijenti na prvom mjestu

PO
Poletarac101
16:03 04.07.2023.

Odličnoo....sad bi samo usporedio sa prelaskom nekih nogometaša i učinkom dotičnih na suživot..🙌

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije