Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUŽAN OPREZ
Povratak na članak

Liječnica otkrila koja je bolest u Hrvatskoj češća i od dijabetesa: 'Većina ljudi ne zna da je ima'

Najčešći simptomi koje osjećaju osobe s visokim krvnim tlakom (hipertoničari) su vrtoglavice, glavobolje, pritisak u prsima i intolerancija napora.

Komentari 8

WT
WTF!
03:23 25.11.2022.

Novi narativ na repertoaru,"klimatske promjene"krive za kojekakve zdravstvene probleme🤦‍♀️. Nuspojave covid "cjepiva"i dalje niš o tome?!? Wake up!

VL
Avatar Balcanicus
Balcanicus
04:00 25.11.2022.

Visok krvni tlak se uspješno kontrolira lijekovima i redovitim mjerenjima. U Americi gotovo svaka ljekarna ima stroj na kome možete sami izmjeriti tlak (besplatno, naravno). Visok tlak se može kontrolirati i zdravim životom (vježbe, dijeta, ishrana), ali ako je to teško - onda bolje tabletama nago nikako.

VL
DU
Deleted user
23:33 24.11.2022.

"povezanosti klimatskih promjena s visokim krvnim tlakom". naravno, to bi posumnjao u ovakvu izjavu taj je antivakser i ravnozemljaš. a visoki krvni tlak već odavno nije kronična bolest, liječi se jednostavno, ali naravno potrebno je veliko odricanje svakog pojedinca. No on rađe pije nebrojeno puno šarenih tabletica nego da ode na dijetu, ili još bolje post kojim će regulirati inzulin i povratiti osjetljivost na njega.

VL
Avatar Cohen
Cohen
11:42 25.11.2022.

Nema edukativne vajde od puke konstatacije kako je incidencija kronične bubrežne bolesti visoka, a neprepoznata. Dobar novinar i dobar liječnik bi naveo pokazatelje na koje u laboratorijskim pretragama treba obratiti pozornost, mjere prevencije i terapiju.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:26 25.11.2022.

"oni koji uzimaju lijekove za tlak to puno teže podnose”..... Kako to? Onda moram prestati piti lijekove za tlak?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.