Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskoristila pandemiju

Liječnica osuđena zbog prodaje lažnih potvrda u vrijednosti 28.000 eura

maska
Foto: Duško Jaramaz/Pixell
1/3
03.01.2023.
u 13:44

Liječnica iz Njemačke osuđena na više od dvije i pol godine zatvora jer je izdala više do 4000 neutemeljenih potvrda na kojima je zaradila 28.000 eura.

"Tu se ne radi o medicinskoj usluzi nego o čistoj prodaji", stoji u obrazloženju presude suda u Weinheimu pored Mannheima. Liječnici je na tri godine zabranjeno obavljanje liječničke djelatnosti, a također je dužna vratiti 28.000 eura koliko je zaradila na izdavanju više od 4000 liječničkih potvrda za oslobađanje obveze nošenja zaštitne maske tijekom pandemije koronavirusa. U obrazloženju presude navodi se da je liječnica potvrde izdavala osobama diljem zemlje bez prethodnog liječničkog pregleda ili uvida u povijest bolesti. Za te osobe nisu bili, kako to zakon propisuje, otvarani dosjei pacijenata.

Zaposlenica u njezinoj ordinaciji je zbog izdavanja potvrda osuđena na novčanu kaznu od 2.700 eura.

U pandemiji koronavirusa nošenje zaštitnih maski moglo se izbjeći pomoću potvrda koje su oslobađale nošenja maski iz zdravstvenih razloga, poput kroničnih bolesti dišnih putova.

Foto: Ilustracija/Pixabay

Državno odvjetništvo tražilo je tri i pol godine zatvora, a obrana liječnice govorila je o "terorističkom procesu" i o "totalitarnom korona-režimu".

Osuđena liječnica tijekom pandemije često se pojavljivala na prosvjedima protiv vladinih mjera, tvrdeći da je nošenje maski štetno. Tijekom suđenja pred zgradom suda bili su održavani i prosvjedi protivnika mjera koje je vlada tijekom pandemije uvela u borbi protiv širenja koronavirusa.

>>VIDEO: ZET konačno otkriva kad će biti dostupna aplikacija, stižu i nova vozila, mijenjaju se linije...

Ključne riječi

Komentara 5

ZE
Zeus609
14:38 03.01.2023.

koja je onda kopetentna kazna za uzročnike...ako je ovo cijena posljedice...ali logika ili razum su u nesmrazmjeru sa A4 formatom naj naprednijeg oblika života....koja je onda ulazna cijena za negiranje forenzike, autopsije, patologije....vjerojatno prava sitnica kad je tolko ogromna šteta proknjžena van zadanih okvira...teško ruganje i smijat se...kakva je adekvatna kazna da netko u osjeku uvede 5g mrežu na temelju kojih ispitivanja i kojim referentnim točkama ili je to opet selektivna amnezija koja se besplatno preuzima kao usluga naj podobnijih sinova naših naroda i narodnosti...savršeni, komunisti, demokrati i na kraju tehnokrati...zanimljivo kolikom brzinom se kozmetika i kaput tržišno a dostupno mjenja a mnogi bi apsolutno prihvatili i monarhiju samo da drže krvlju stečeno...baš zanimljivo...ali smijmo se i dalje istinitim predstavam sa lažnim maskama... :) <3 :)

GI
gira
15:16 03.01.2023.

onda bi urša trebala dobiti oko 400 godina.

Avatar southman
southman
14:44 03.01.2023.

Kome ? Đokoviću ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije