Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFOBIJA

Liječnica izvrijeđala transrodnu osobu: 'Smrade, pi*** ti nikada neće narasti'

Foto: Provjereno
1/4
21.11.2019.
u 16:11

Liječnica koja sada ne želi pred kameru u telefonskom je razgovoru zanijekala neprimjereno ponašanje, iako su njezine riječi snimljene.

Radi što hoćeš, uzimaj testosteron, dobivaj dlake, promijeni se kako hoćeš, ali pi*** ti nikada neće narasti, riječi su koje je jedna liječnica u zagrebačkoj privatnoj poliklinici izgovorila transrodnoj osobi koja je došla na rutinski pregled.

Novinari emisije Provjereno porazgovarali su diskriminiranom osobom koja je na pregled došla u pratnji supruge, misleći da će u privatnoj poliklinici imati bolju i bržu uslugu. Međutim, umjesto pregleda dobila je predrasude i uvrede. 

- Kod mene u kirurgiji radi najpoznatiji čovjek na svijetu koji je promijenio spol, a ja sam zgrožena da čovjek to sebi može napraviti, jer od toga nema ništa, nema osjetilnih tjelešaca, nema to smisla. Radite što hoćete djeco u sobi, što se mene tiče kupite 50 igračaka, ali na tijelo da niste utjecali - dodala je liječnica koja je svoga pacijenta istjerala je iz ordinacije riječima 'Izlazi, mrš, smradu, otpadu, sram Vas bilo, srami se'.

Inače, ovaj transrodni muškarac rođen je u manjoj sredini nedaleko Zagreba i to kao djevojčica, no već u ranoj mladosti, osjećao se kao dječak.

- Od najranijeg djetinjstva neke su razlike bile očite te sam za sebe govorio da sam dječak, a ne djevojčica iako to tad nisam znao objasniti niti mi je itko drugi znao objasniti, niti je bilo potrebe da mi objašnjava. Jednostavno sam bio sretno dijete, živio sam i bilo je sve ok - objasnio je za Provjereno.

Liječnica koja sada ne želi pred kameru u telefonskom je razgovoru zanijekala neprimjereno ponašanje, iako su njezine riječi snimljene.

Cijelu priču o ovom slučaju pogledajte večeras u ''Provjerenom'' na Novoj TV.

 

Komentara 19

MA
Marsijanac
16:30 21.11.2019.

Puna potpora lijecnici

NA
Namcor
16:58 21.11.2019.

U privatnoj poliklinici? Sumnjam. Dok ne čujem na svoje uši da je vikala Maršgovnosmećefuj, ne vjerujem. Ako jeste, to je za svaku osudu. Međutim, ima li liječnik pravo izreći svoje mišljenje o invazivnom medicinskom zahvatu? Kao što meni ima pravoo reći Morate smršaviti. Ima, jer on skrbi za moje zdravlje i moju dobrobit. Ne treba se sve odmah tumačiti svjetonazorski i homofobno...

GI
giannimichelis
16:36 21.11.2019.

Što znači "'pi***"? Što mu neće narasti, Pikaču?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije