Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rigorozne kazne

Opet sjeo pijan za volan i dobio 90 dana zatvora, u svibnju vozio s gotovo 2,5 promila

alkotest
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
16.08.2019.
u 13:47

Mladić je zaustavljen dok je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,97 promila

Recidivist, 24-godišnjak iz okolice Gračaca koji godinama vozi bez vozačke dozvole i pijan, u petak je kažnjen bezuvjetno s 90 dana zatvora! Iz policije su uz podsjetnik na rigorozne nove kazne u prometu istaknuli u priopćenju i to da je na Općinski sud u Gospiću, na Prekršajni odjel Gračac doveden u petak  24-godišnji vozač, hrvatski državljanin, kojeg su četvrtak 15. kolovoza u 15.35 sati u Zagrebačkoj ulici u Gračacu, prilikom pojačanog postupanja policije po nadzoru brzine kretanja vozila na prometnicama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili dok je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Vento gospićkih registarskih oznaka.

– Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila prije stjecanja prava na upravljanje i pod zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je kažnjen bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca. Rješenje nadležnog suda pravomoćno je te će tijekom petka 24-godišnjak biti predan na izdržavanje kazne zatvora u zatvor u  Gospiću – istaknuli su u policiji.

Doznali smo da 24-godišnjak nikad nije položio vozački, a da je ovog svibnja vozeći bez dozvole zaustavljen u Lici s tek nešto manje od 2,5 promila alkohola. Prošle godine, prema našem izvoru iz policije, kad ga je policija zaustavila, izmjereno mu je više od promil i pol alkohola, a sve traje navodno tri ili četiri godine.

Nekoliko puta je, kako doznajemo, prijavljivan i za narušavanje javnog reda i mira i to tijekom konzumiranja alkohola u kafiću, ispred trgovine...

Sutkinja Nevenka Šimunović, koja je i odredila da 24-godišnjak odmah ide na izdržavanje kazne zatvora od 15 dana zbog ponavljanja djela, potvrdila nam je da ga je i ranije kažnjavala s po 20 dana zatvora, ali da dvije takve kazne još nije izvršio.

– Za ovo djelo danas dobio je 30 dana za vožnju u pijanom stanju, 30 dana za vožnju prije stjecanja vozačke dozvole i još 30 dana za vožnju unatoč zabrani. Odmah je poslan u zatvor – rekla nam je sutkinja. I policija i sud su istaknuli su da će se i u prijedlogu kazne i u presudama držati novih izmjena:

– Nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja osam najtežih prekršaja za koje smo detektirali da prouzročuju najveća i najteža stradavanja u prometu, a to su: 1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, 2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila, 3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala, 4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere ima li u organizmu alkohola ili droga, 5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga, 6.upravljanje vozilom prije stjecanja prava, 7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, 8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera.

Ključne riječi

Komentara 56

CO
Constantine
14:15 16.08.2019.

Bravo policija a nikako bravo sud! Presuda je premala!!!!!

DU
Deleted user
14:40 16.08.2019.

Nisu to rigorozne kazne , to je blaga kazna što bi taj ograničeni lik mogal u takvom stanju uraditi.

Avatar Optimyst
Optimyst
14:08 16.08.2019.

Tako i treba jer drugačije ne ide. Na ovakav način se spašavaju životi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije