Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENO LICE S TJERALICE

Lihvario slovenskog poduzetnika. Uzeo mu 147.000 eura

Ilustracija
Davor Puklavec/PIXSELL
27.10.2020.
u 11:07

Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen, a policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih ili sličnih kaznenih djela da ih prijave.

Muškarac (57) za kojim je bila raspisana tjeralica jer ga se sumnjiči za više iznuda u kojima je "zaradio" 147.000 eura uhićen je 26. listopada, priopćila je dubrovačka policija.

Kako je priopćila policija, riječ je o nastavku kriminalističkog istraživanja u kojem se 57-godišnjaka sumnjiči za lihvarske ugovore i iznude nad dvojicom hrvatskih državljana, a sada ga se sumnjiči i da je lihvario 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.

Slovenac je vlasnik trgovačkog društva te je tijekom 2019. i 2020. upao u financijske probleme koje je odlučio riješiti posuđivanjem novca  od 57-godišnjaka. Ovaj mu je u četiri navrata pozajmio 160.000 eura, na koje je obračunavao mjesečnu kamatu od 10, odnosno osam posto. U policiji kažu da je kamata u nesrazmjeru s visinom zajma, a Slovenac mu je po toj kamati isplatio najmanje 147.000 eura.

Osumnjičeni 57-godišnjak je kazneno prijavljen, a policija još jednom poziva eventualne žrtve ovakvih ili sličnih kaznenih djela da ih prijave.

Ključne riječi

Komentara 2

MX
Mister X
11:42 27.10.2020.

Slovenac je vlasnik trgovačkog društva te je tijekom 2019. i 2020. "upao u financijske probleme" ??? koje je odlučio riješiti-jako elegantno namjernim posuđivanjem novca od 57-godišnjaka...Ne od banke ima ih koliko u RH ? Zašto ne od Banaka - znazna se neda mu niti jedna jedina jer zna da je gnjida i da neče vratiti; Od prijatelja znanaca poslovnih partnera neče dobiti kipe jer je i nima svima dužan Da se sada razumijemo . O čemu se radi. Znam kako se to radi ovaj če midati i nesmije da pisne jer on radi to ilegalno a ja sm potom žrva jer se ne držim ugovora i svjestan svoga duga ne moram to vratiti po korisnim Hrvatskim zakonima !!! Ovaj mu je u četiri navrata pozajmio 160.000 eura, na koje je obračunavao mjesečnu kamatu od 10, odnosno osam posto... Kad je to bilo 8% normalno kad je Hrvatska sa štetnim ugovorima legalizirala strane baneke da pljačkaju sve ood reda hrvatske građane nije bilo . Čekaj malo kako je Euro deviza a živiš i radiš i član si Europe ? Plačaš lihvarske kamete kao i Srbin koji nije član EU nije NATO sveznika nije u istom statusu kao Hrvtska !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije