Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Lički branitelji Ostojiću: Ispričaj se svim Ličanima!

kolić
Iva Vidović/VLM
18.08.2011.
u 15:40

Branitelji traže od premijerke Jadranke Kosor i ministra zdravstva Darka Milinovića da daju čvrsta jamstva da će gospićka bolnica opstati.

Jučerašnja konferencija za novinare Rajka Ostojića i Brankice Crnjenko, saborskih zastupnika SDP-a, o zdravstvenoj skrbi u Kninu te u gospićkoj bolnici, izazvala je buru reakcija s obje strane.

U podne je održana konferencija za medije u kojoj su gospićki gradonačelnik Milan Kolić te ličko-senjski župan Milan Jurković oštro napali esdepeovce zbog Ostojićevih izjava o potrebi ukidanja gospićke bolnice i nepotrebnosti magnetske rezonancije u toj ustanovi.

U otvorenom pismu navode da su izjave smatrali političkom igrom, no kako su zgroženi izjavom i zabrinuti za opstanak gospićke bolnice.

– Iz njegovih riječi razaznajemo kako mi, 13 tisuća građana Gospića i 53.099 stanovnika Ličko-senjske županije, nismo vrijedni zdravstvene usluge kao što je magnetska rezonancija te bismo po Ostojiću trebali putovati na tu pretragu, trebali bismo zdravlje tražiti drugdje, iako imamo u ratu izraslu bolnicu u svom dvorištu – navodi se.

U pismu su potpisani i branitelji koji prozivaju Ostojića jer iz njegovih izjava iščitavaju da su manje vrijedni i kako ne zaslužuju imati zdravstvenu skrb u svome gradu i županiji.

– Kaže gospodin Ostojić da gospićka bolnica ne treba ni postojati, bolnica koja je kao i mnoge druge bolnice svoju izvrsnost razvila u Domovinskom ratu, koja je kao ratna bolnica spasila živote mnogih koji su usred rata u njoj tražili spas – pišu branitelji te traže od premijerke Jadranke Kosor i ministra zdravstva Darka Milinovića da daju čvrsta jamstva da će gospićka bolnica opstati. Od Ostojića zahtijevaju da se ispriča svim građanima Ličko-senjske županije.

Zbog komentara o zdravstvenoj skrbi u Kninu, oglasila se Josipa Rimac, gradonačelnica toga grada. U priopćenju kaže kako je žalosno što se uspoređuje razvoj gospićke i kninske bolnice, kao da im nije stalo da se Knin i Gospić, koji su gradovi prijatelji od 1995. godine, ravnomjerno razvijaju.

– Kninska bolnica do prije tri godine bila je doslovno bolnica na kraju grada. Danas je to bolnica s novim specijalizantima, novim zaposlenicima, opremom, novim odjelima, a zahvale idu ministru Darku Milinoviću koji je Kninu omogućio samostalnu bolnicu "Hrvatski ponos" i hitnu medicinsku pomoć u sklopu Doma zdravlja što je Kninjanima omogućilo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu – piše u priopćenju gradonačelnice.

Komentara 32

OB
-obrisani-
16:09 18.08.2011.

Bravo Ostoja !!!! Hdz nije zaslužio ostati na vlasti ali niti vi je niste zaslužili. ovakva jedna izjava vam je u startu odnijela sve glasove iz Gospića i okolice. Kada je milinović želio zatvoriti neka rodilišta graknuli ste sa svih strana, a sada vam je naj pametniji potez zatvoriti bolnicu, starčad i bolesne tjerati da putuju a valjda i podijelit otkaze zaposlenima . U situaciji pred izbore ( i ne samo onda, već uvijek) je potpuna idiotarija u svom programu imati zatvaranje bilo koje bolnice. ( naravno da ne, ako otvarate novu, ali vi svi zajedno niste u mogućnosti otvoriti niti jednu). Kakav pucanj u vlastitu nogu.

OB
-obrisani-
16:22 18.08.2011.

Umjesto da težite da svaki grad ima MR i bolnicu i što više moderne opreme, vi to nekome osporavate? Niste valjda Vi kandidat za ministra zdravstva? Bože sačuvaj!

KA
karambita
16:05 18.08.2011.

Bivsi konobar gradonacelnik u Gospicu.....sve po zasliuzi.....Bolnica u Gospicu je napravljena davno prije rata i ako se nema dovoljno argumenata, onda se non stop prozeze teza o domovinskom ratu....daj odebite vise s tim, to me podsjeca na partizane i CKKPJ koJI su nam 40 godina solili pamet o 2. svjetskom ratu, a sad opet ista prica...ovi sole s domovinskim ratom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije