Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija

Lička policija zabilježila mnogo prekršaja proteklog vikenda

lika motorijada
Marko Čuljat/VLM
23.08.2010.
u 19:14

Policija je u Novalji evidentirala 14 zloporaba opojnih droga i šest krađa. Na području Karlobaga zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je poginuo motociklist.

GOSPIĆ – Proteklog vikenda, od 20. do 22. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 26 kaznenih djela, 14 prometnih nesreća i pet narušavanja javnog reda i mira. Najviše kaznenih djela, čak 20, bilo je na području Novalje na otoku Pagu gdje se održavao koncert i gdje je turistička sezona u punom jeku.

Policija je u Novalji evidentirala 14 zloporaba opojnih droga i šest krađa. Na području Gospića, gdje se održavala deseta međunarodna motorijada, evidentirana su tri kaznena djela, i to dvije krađe i jedna prijetnja koje nemaju veze s motociklistima. Po jedno kazneno djelo zabilježeno je u Otočcu, Udbini i Karlobagu.

Na području Karlobaga evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je poginuo motociklist. Prema policijskoj statistici u sedam mjeseci ove godine na području Ličko-senjske županije zabilježeno je 40 prometnih nezgoda s motociklistima, a prošle 2009. godine 41. Lani je u tim nezgodama dvoje ljudi poginulo, 12 ih je teško ozlijeđeno i 21 lakše. Ove godine bilo je 12 teško i 12 lakše ozlijeđenih osoba te jedna poginula osoba.

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama dogodile su se na gospićkom području. Zabilježeno je i 11 nezgoda, po tri u Gospiću, Novalji i Senju te dvije u Otočcu, samo s materijalnom štetom.

Lička policija organizirala je i provela preventivno represivne akcije usmjerene na kažnjavanje najtežih prometnih prekršaja. Za vikenda utvrđena su ukupno 173 prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom odnosilo 116 prekršaja. Na vožnju pod utjecajem alkohola odnosilo se sedam prekršaja, a šest prekršaja na vožnju automobila prije stjecanja prava na upravljanje.

Proteklog vikenda najveća zabilježena brzina bila je 214 km/h, a izmjerena je na autocesti Ličanki A 1 kod odmorišta Jadova. Tom je brzinom svoj Porsche vozio jedan Nijemac (46). Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Gospiću kod 33-godišnjaka i to 2,47 g/kg.

Proteklog vikenda bilo je i prekršaja javnog reda i mira. Šest narušavanja evidentirano je na području Novalje. Od toga pet ih je počinjeno svađom i vikom, a protiv počinitelja bit će podneseni optužni prijedlozi sucu za prekršaje. Zbog narušavanja javnog reda i mira držanjem životinja bez nadzora počinitelju je izdan obavezni prekršajni nalog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije