Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Životno partnerstvo

Lezbijske obitelji traže skrb nad djecom

djevojke
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
16.12.2014.
u 17:28

U Udruzi Zagreb Pride kažu da je riječ o lezbijskim obiteljima koje postoje već dulje vrijeme.

U Zagrebu su pokrenuta dva postupka radi partnerske skrbi nad djetetom, što je model skrbi nad djecom predviđen Zakonom o životnom partnerstvu.

Partnerska skrb oblik je skrbi za maloljetno dijete koju može pružiti životni partner nakon smrti životnog partnera roditelja djeteta, a iznimno i za života životnog partnera roditelja djeteta, ako drugi roditelj nije poznat ili mu je oduzeta roditeljska skrb zbog zlostavljanja djeteta.

U Udruzi Zagreb Pride kažu da je riječ o lezbijskim obiteljima koje “postoje” već duže vrijeme. U Udruzi kažu da će uskoro još 15-ak obitelji zatražiti reguliranje partnerske ili roditeljske skrbi.

>> I u Splitu održano prvo gej vjenčanje, za idući tjedan najavljeno još jedno

Komentara 33

LA
larala
18:10 16.12.2014.

iz ovog proizlazi da je opet po ko zna koji put ova vlada u oci gledala i lagala narodu.... istospolni partneri nece imati pravo na posvajanje djece al, ce ipak imati samo ce se to drugacije zvati....ma, stvarno prestrašno, papa gdje je tim politicarima obraz? i što je sutra u igri, otimat ce klince roditeljima po kucama da bi ovima koji se svojevoljno odricu vlastite djece omogucila glumatanje brižnih roditelja? ma vlado, kako vas nije sram?

BA
bakulušić
17:45 16.12.2014.

Nakon Frljića, ovo nam je "čestitka "za Božić. Bit će veselo. Njima je bitno da nam ne daju spavati.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:46 16.12.2014.

Ja sam mislio da naš ustav obitelj naziva samo onu u kojoj je muško i žensko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije