Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ležao je na tijelu dok nisu došli policajci

U podzemnu garažu Vesna Hajdarević ušla je s Horvatom. Zatukao ju je drvenim batom za meso i nije pružao otpor kada je došla policija. Hajdarević je imala zabranu prilaska zgradi na bliže od sto metara jer je prijetila Horvatu
06. veljače 2014. u 21:03 21 komentara 48872 prikaza
Danijel Horvat
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/2

– Dolazila je na stubište, lupala po njihovim vratima, tražila da joj susjed otvori. Toliko je ometala ljude, pogotovo stanare na drugom katu, da joj više nitko nije htio otvoriti ulazna vrata. Onda je vikala ispred zgrade – kaže nam jedan od stanara zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci u II. Barilovićkoj ulici dok se spuštamo u podzemnu garažu gdje je u srijedu oko osam sati pronađeno mrtvo tijelo Vesne Hajdarević (53).

Kredom iscrtane linije

Da ju je zatukao drvenim batom za meso, osumnjičen je 36-godišnji bivši svećenik Danijel Horvat kojeg je proganjala, pogotovo otkako je zbog ljubavi prema sadašnjoj supruzi Katarini napustio redovničku zajednicu Družbe misionara Krvi Kristove. Horvat je nakon ispitivanja u policiji predan pritvorskom nadzorniku. Iako policija ne želi iznositi nikakve detalje vezane uz događaj, doznajemo da je lanjskog siječnja Horvat prijavio Vesnu Hajdarević iz Međimurja za prijetnje i nametljivo ponašanje. Tada je pritvorena bila ona. Susjedi kažu da je postupak okončan tako da joj je izrečena mjera zabrane prilaska zgradi bliže od sto metara:

Onda smo pozvali policiju. Kad su oni viknuli da im otvore vrata, susjed Danijel Horvat ustao se s tijela ispod sebe i otvorio

– Prijavljivao ju je on, a i mi, zbog ometanja. Policija bi došla po nju, odvela je u Nehajsku, a ona se brzo vraćala. Nakon što joj je izrečena zabrana približavanja, viđao sam je da hoda ulicama u blizini zgrade. Prošle godine u jednom razdoblju nije bilo tjedna da nije tu dolazila. Ove je godine nisam vidio – govori nam Horvatov susjed s Trešnjevke dok stojimo ispred garažnih vrata G-23 gdje se ubojstvo dogodilo i gdje su na betonskom podu u kredom iscrtanim linijama tijela još vidljivi tragovi krvi.

I dok nam stanar iz zgrade pokušava rekonstruirati što se tog jutra zbilo, otkriva nam da žrtva u garažu nije mogla ući sama. Naime, na ulazu se nalaze garažna vrata na daljinsko upravljanje, a iz zgrade se ne može ući unutra bez ključa. Zato pretpostavlja da ju je Horvat uveo na razinu minus dva. Oko osam sati jedan od stanara spustio se do garaže. Bilo mu je sumnjivo kada je vidio svjetlo iza zatvorenih vrata garaže supružnika Horvat iza kojih je čuo zvukove pa je pozvao predstavnika stanara. S njime su se spustila još dvojica.

Danijel Horvat | Autor : '' Foto: ''

– Sagnuo sam se do otvora na vratima i vidio noge. Dva su tijela ležala jedno na drugom, potrbuške. Bili su prekriveni jaknom. Vidio sam da oboje imaju traperice na sebi i nisam mogao razaznati tko je muško, a tko žensko. Lupao sam po vratima, vikao da otvore. Ništa. Onda smo pozvali policiju. Kad su oni viknuli da im otvore vrata, susjed Danijel Horvat ustao se s tijela ispod sebe i otvorio – kaže stanar.

Mijenjala adrese

Horvatova supruga Katarina nije bila u njihovu stanu. Susjedi kažu da su je vidjeli za trajanja očevida, a da se poslije ni ona ni njezin sin iz prvog braka nisu vratili. Pretpostavljaju da je s obitelji. Njezini otac i majka žive u blizini, no danas nisu bili kod kuće. Katarinina baka koja živi u istoj ulici samo je kazala da ne zna gdje joj je unuka.

Trešnjevka ubojstvo zločin na trešnjevci Bivši svećenik ubio ženu koja ga je uhodila

Ubijena Vesna Hajdarović razvela se od supruga prije sedam godina. Iako je još prijavljena na adresi u Čakovcu, tamo ne živi godinama. S kćeri već dulje nije bila u kontaktu. Mijenjala je adrese stanovanja, navodno je boravila i u Italiji, a posljednjih godina živjela je u Zagrebu.

– Mi smo je posljednji vidjeli prije tri godine, kad je došla u dvorište i pitala za Danijela. Otjerao sam je. Znam da je povremeno odlazila u župni ured u Vratišincu, a i u druge župe. Čudno se ponašala. Kao da si je zacrtala da Danijela vrati na pravi put. Mislila je da mu mora pomoći – kaže Danijelov otac Stjepan Horvat iz Selnice, koji ne zna koji bi mogao biti njezin motiv. Njegova sina, dodaje, počela je opsjedati ubrzo nakon zaređenja.

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • precko:

    Zašto tu ženu netko nije dao na liječenje? Ako joj je policija dala zabranu dolaska do njegove kuće, a ona istu nije poštivala, tada je trebalo poduzeti nešto drugo, odnosno pokrenuti postupak zdravstvenog zbrinjavanja, a ne ubiti. Vrlo čudna priča. ... prikaži još! Motiv nitko kao ne zna svi nešto nagađaju.

  • satellite:

    izludila ga je do kraja.....nek se brani na privremenu neuračunjivost ako ide.....

  • Deleted user:

    Dajte nešto o Balkanskoj kraljici Severini , pa već dva dana nema ništa o njoj ! Pustite barem pornić da se malo posjetimo šta se zbivalo u Regionu !