Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin na trešnjevci

Bivši svećenik ubio ženu koja ga je uhodila

Trešnjevka ubojstvo
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
05.02.2014.
u 22:00

Danijel Horvat stajao je iznad tijela koje je ležalo na podu garaže. Sam si je stavio ruke na leđa

– Iznad njezina tijela stajao je bivši svećenik Danijel Horvat (36), gotovo da nije pokazivao emocije, bio je blijed, polagano je disao i nije djelovao iznenađeno kada je ugledao policiju. Stavio je ruke na leđa, samo je čekao da mu stave lisičine, a zatim se polagano išetao – prepričavaju susjedi iz prizemlja zgrade u II. Barilovićkoj ulici u kojoj je u srijedu rano ujutro u podzemnoj garaži pronađeno tijelo ubijene žene (53). Policija nije službeno potvrdila njezin identitet.

Slala mu je ljubavna pisma

Kada se jedan od stanara u srijedu oko osam sati ujutro spustio u garažu po automobil, nije mogao otvoriti vrata. Kroz metalnu rešetku na donjem dijelu vrata ugledao je nečije cipele, nakon čega je u panici otišao po predstavnika stanara. Zajedno su neko vrijeme kucali po vratima, a kada im nitko nije otvorio, pozvali su policiju. Kada su otvorili vrata, vidjeli su Horvata i tijelo žene kako leži na podu garaže. Iako neki susjedi tvrde da riječ o ljubavnici, priča, kako sada stvari stoje, ima sasvim drukčiji zaplet. Danijela Horvata posljednjih je godina uznemiravala ženska osoba iz Međimurja koja je dolazila u Zagreb i pokušavala s njim uspostaviti kontakt. Potvrdili su nam to u njegovoj obitelji. Znaju samo da se ta žena zove Vesna i da je često odlazila na duhovnu obnovu i seminare u Zagreb. Danijelovi roditelji kažu da se žalio kako mu šalje ljubavne poruke, čak i nakon što se oženio. Navodno je čak odlazila do kuće u kojoj je živio, što je i prijavio policiji. – Govorio joj je da ga pusti na miru, da ima svoj život – kažu Danijelovi roditelji. Je li ikada bilo nešto između njih, zasad ostaje nepoznato.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

(Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

– Horvat godinu dana živi u stanu na drugom katu zgrade sa suprugom Katarinom. Oženili su se prije otprilike godinu dana, a s njima živi i njezin osmogodišnji sin iz prvog braka. Nekada su se znali posvaditi, ali nije to bilo ništa alarmantno. Ona je prije otprilike dva mjeseca svaki dan počela ići u crkvu na misu zornicu – govore susjedi.

Novčana i duhovna pomoć

U Družbi misionara Krvi Kristove u Zagrebu, gdje se Horvat zaredio još 2007. godine, potvrdili su da on više nije njihov član, i to od prosinca 2012. godine. U trenutku kada je zbog ljubavi odlučio otići bio je i poglavar tog reda. U Družbi odbijaju vjerovati da je upravo njihov bivši poglavar osumnjičen za ubojstvo jer, kažu, svima im je uvijek pomagao i novčano i duhovno te ih redovito savjetovao. Iako je očevid potrajao veći dio dana, policija nije sa sigurnošću utvrdila kako je nesretna 53-godišnjakinja preminula.

>> Zatukao susjeda čekićem jer je ‘zbog njega išao u zatvor’ i dugovao mu 2000 kn

Komentara 24

DO
donjuan
22:26 05.02.2014.

..na kraju clanka stoji:.."policija nije sa sigurnošću utvrdila kako je nesretna 53-godišnjakinja preminula." ...a u naslovu: .." Bivši svećenik ubio ženu" ...bitno je da to novinari sa sigurnoscu mogu tvrditi... navesti ime i prezime, ime njegove zene, godine, i puno drugih detalja iz privatnog zivota... autori clanka su : Elvis Sprečić i Ivica Beti .. novinari? .. nisu, to mogu sa potpunim uvjerenjem napisati

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
08:29 06.02.2014.

Hm, koja boleštinjara. Duhovnoobnovljena 53 godišnjakinja uhodi bivšeg 36 godišnjeg svečenika koji nije izdržao celibat i onda završe ovako. Žao mi je ljudi, ali ovdje nešto gadno nije štimalo.

IC
ice12
22:28 05.02.2014.

Oslobodi, Boze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije