Naslovnica Vijesti Svijet

Letovi Lufthanse poremećeni zbog štrajka pilota

Zbog nepovećanja plaća već pet godina, zahtijevajući retroaktivnu revalorizaciju, sindikat pilota Cockpit objavio je u utorak navečer da poziva na produženje štrajka na čitavi četvrtak na dugim i kraćim letovima s polaskom iz Njemačke
23. studenoga 2016. u 08:45 1 komentara 877 prikaza
Lufthansa
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/4

Promet njemačke zrakoplovne kompanije Lufthansa jako je poremećen u srijedu s gotovo 900 otkazanih letova zbog štrajka pilota koji će se nastaviti i u četvrtak.

Od oko 3000 letova 876 je otkazano, od čega 51 međunarodni let, čime je blokirano 100.000 putnika, upozorila je kompanija koja je uzalud pokušavala sudskim putem spriječiti štrajk do posljednjeg trenutka.

lufthansa, pleso njemačka aviokompanija Niske cijene nafte snažno podigle neto dobit Lufthanse u prošloj godini Croatia Airlines Interes zbog promocije Turci nisu ozbiljni kupci, Croatiju Airlines će preuzeti Lufthansa

Zbog nepovećanja plaća već pet godina, zahtijevajući retroaktivnu revalorizaciju, sindikat pilota Cockpit objavio je u utorak navečer da poziva na produženje štrajka na čitavi četvrtak na dugim i kraćim letovima s polaskom iz Njemačke. Radi se o 14. štrajku pilota Lufthanse od 2014.

"Lufthansa saznaje za objavu sindikata pilota Cockpita o produženju štrajka u četvrtak prije nego je on uopće počeo u srijedu", reagirala je kompanija tijekom noći. Broj letova čije je otkazivanje predviđeno za četvrtak nije naveden.

Ostale kompanije tvrtke Lufthansa - Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti i Brussels Airlines, nisu obuhvaćene štrajkom. Eurowings je morao otkazati oko 60 letova u utorak zbog odvojenog štrajka njegova kabinskog osoblja.

Lufthansa | Autor : REUTERS Foto: REUTERS

Foto: Reuters

>> Lufthansa želi okončati štrajk, rješenje traži sudskim putem

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Gospon Drug:

    Ako su letovi poremećeni to znači da putnici koji putuju iz Berlina za London završe u Beogradu ili nakon sat,dva kruženja spuste se opet u Berlin..