Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. siječnja 2014.

Letonija uvodi euro: Samo 33 posto Letonaca 'za'

letonija
Screen shot DW
14.05.2013.
u 09:08

Letonski premijer Dombrovski uvjeren je kako će zajednička europska valuta zemlji donijeti više inozemnih investicija.

Letonija je sljedeća zemlja koja će pristupiti eurozoni. Vlada namjerava uvesti euro 1. siječnja 2014. godine.

Letonski premijer Dombrovski uvjeren je kako će zajednička europska valuta zemlji donijeti više inozemnih investicija. No, euro trenutačno podržava samo 33 posto Letonaca, a protivnici pristupanja eurozoni traže raspisivanje referenduma.

Letonski premijer Valdis Dombrovskis kaže da nema razloga za zabrinutost. Ističe kako je inozemni kapital, za razliku od domaćeg, protočniji te se stoga ocjenjuje kao visoko rizičan. Tako banke za njega moraju imati veću likvidnost i više vlastitoga kapitala.

Predsjednik letonske vlade naglašava kako se njegova zemlja ne nudi kao alternativna investicijska destinacija. Unatoč tome, Letonija bilježi značajan porast bankovnih uloga. Inozemni štediše, uglavnom Rusi, Ukrajinci i Kazahstanci, u letonske banke uložili su 20 posto više nego prije.

>>'Slovenija će sama riješiti probleme'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije