Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Letjelica je pala u šumu, a iz nje je izašlo čudno biće

Otišli smo tamo kad je svanulo, bilo je puno ljudi. Na zemlji je bio dubok krater
29. srpnja 2014. u 07:48 72 komentara 74946 prikaza
18.07.2014., Velika Buna - U sumi Gmanje, Josip Djuretic pokazuje na mjestu gdje je vidio nepoznati leteci objekt u padu. Na mjestu gdje je uocen nepoznati objekt, mjestani su pronasli rupu dubine tri metra i nista u njoj.
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mještanima Velike Bune, nedaleko od Zagreba, nije svejedno što do danas nisu razjašnjene tajanstvene pojave u njihovom mjestu od prije godinu dana. Tada je u šumi Gmanje, prema tvrdnjama nekih mještana, nakratko sletio NLO. Jedan od očevidaca koji nam je pristao ispričati što se točno dogodilo 18-godišnji je Josip Đuretić.

– S prijateljem sam sjedio na balkonu i pričali smo. Odjednom se zabljesnulo veliko svjetlo koje se spuštalo prema zemlji. Prvo smo mislili da je zvijezda padalica, ali kako se sve više bližilo zemlji, vidjeli smo da je nešto veliko. Zaključili smo da to mora biti neki meteorit. Međutim, kada je palo uz tupi udarac i nakon nekoliko minuta ponovno uzletjelo, vidjeli smo tamnu metalnu letjelicu u obliku diska – uzbuđeno govori Josip gledajući u nebo cijelo vrijeme kao da očekuje još jedan svemirski brod.

– Drugi dan ujutro s prijateljem sam krenuo prema mjestu na kojem smo pretpostavljali da je pao svemirski brod i iznenadio sam se što je tamo bilo mnogo ljudi koji su također vidjeli što i mi. Za razliku od mene i prijatelja, koji smo vidjeli svemirski brod, oni su mislili da je to pao meteorit i došli tražiti ostatke kako bi ih prodali jer svi znaju da je njihova vrijednost neprocjenjiva. Međutim, nakon što su ugledali krater dubine tri metra i elipsoidni oblik promjera 5 metara te izgorenu zemlju, a kako nije bilo nikakvih tragova meteorita, bili su zaprepašteni i shvatili da nas je sinoć posjetio svemirski brod – govori je Josip.

Iako su mještani zatrpali rupu koja je nastala jer je bila točno na putu kojim prolaze šumski radnici, još uvijek je jasno vidljiv krater koji je bio nastao. Ono što je najinteresantnije, koliko je bio velik krater na zemlji, toliko su nastala i oštećenja u obliku elipse na drveću, gdje se još uvijek vide slomljene i spržene grane. Još je zanimljivije što neki mještani tvrde kako je nekoliko puta tajanstveno biće iz NLO-a preletjelo uz autobus koji je vozio zadnju liniju, navečer u 23 sata. Jedan očevidac je tvrdio da se čak i prilijepio na staklo autobusa poput Spiedermana, da je imao duge ruke i noge i udubljene oči. A što je također zanimljivo – na mjestu tajanstvene elipse danas nema signala za mobitel. 

>> Hoće li ovako izgledati prvi brod na warp pogon? 

>> Rusi lansirali teretni brod koji na svemirsku postaju nosi namirnice

Branimir Johnny Štulić
bori se već 4 desetljeća
Javio se bijesan Branimir Johnny Štulić, traži više milijuna eura: 'Nanijeli ste mi neizmjernu štetu'
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • Deleted user:

    Nije Velika Buna nego Bunika :-)

  • vipjerry:

    Slike i film sa npr. mobitela ili kamere su skupe pa svima za inat nitko nije ništa zabilježio. Drugi put samo malo maje LSD-a

  • epulon:

    Zovite Muldera i Scully na 0800 - mali zeleni