Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Letica: Od pornoreformizma prema reformskom oportunizmu

07.09.2017.
u 00:00

Jedan od posljednjih primjera privremeno pobačene, abortirane reforme jest pokušaj Vlade Andreja Plenkovića da ozakoni porez na nekretnine koji nije uspjela uvesti Vlada Zorana Milanovića u doba kad je ministar financija bio ratoborni Slavko Linić

       Mi Hrvati već godinama svjedoci smo razvojno i masovno-psihološki samodestruktivnog sindroma koji bismo najkraće mogli ovako opisati: nakon kratkotrajnog razdoblja pompoznoga, vlastodržačkoga, najavljivanja radikalnih reformi – ustavnog poretka, državne uprave, područne i lokalne samouprave, izbornog sustava, poreznog sustava, mirovinskog sustava, radnog zakonodavstva, pravosuđa, zdravstva, školstva, socijalne zaštite, sustava požarne zaštite te brojnih javnih politika – slijedi dugotrajno razdoblje iznevjerenih očekivanja: većih ili manjih građanskih frustracija, pa i narodnog bijesa/gnjeva zbog odgoda, propasti ili trivijaliziranja ambicioznih reformskih projekta.

Jedan od posljednjih primjera privremeno pobačene, abortirane reforme jest pokušaj Vlade Andreja Plenkovića da ozakoni porez na nekretnine koji nije uspjela uvesti Vlada Zorana Milanovića u doba kad je ministar financija bio ratoborni Slavko Linić.     

>>Cijelu analizu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u četvrtak ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Opara diže prirez da bi podijelio udžbenike

>>RAF: Četrdeset godina od ljevičarskog terora u Njemačkoj

>>Tvornica streljiva gradila bi se u Karlovcu

>>Čačić će brzo otkriti jesu li mu igrači okrenuli leđa

>>Kako doskočiti brzoj vožnji? Hrvatska će do 2020. uvesti videonadzor brzine na autocestama

 

 

Komentara 3

DU
Deleted user
07:33 07.09.2017.

Kaj god! Kakve reforme, kakvi bakrači! Temeljni cilj svih hrvatskih "reformi" jest taj da se ne reformira ništa, jer "nama" je i predobro, a raji kako Bog dadne.

PR
prarvat
05:01 07.09.2017.

reforma lokalne samouprave jest ključna

DU
Deleted user
10:13 07.09.2017.

Bilo kojom ozbiljnom reformom smanjuje se broj državnih i javnih uhljeba kojih ima na desetine tisuća. Time bi se izgubili glasovi a to je ipak najvažnije i nedopustivo. Napredak i kvaliteta funkcioniranja bilo kojeg segmenta državnog aparata apsolutno nikoga ne zanima. Sve njihove predizborne priče i obećanja postale su uvredljive za iole zdravi razum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije