Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Leković pričom o atentatu htio skrenuti pažnju s Hude jame'

U međuvremenu, bilo bi lijepo kad bi predsjednik i desna mu ruka, gospođa Lukić, kad se prestanu baviti svojom vlastitom ugroženošću - stigli pozabaviti svojim poslom, piše Markić.
30. listopada 2016. u 12:24 49 komentara 2857 prikaza
Saša Leković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Ne znam je li netko pokušao atentat na Sašu Lekovića, ali sigurno znam da ga nitko nije pokušao ubiti jer pošteno i hrabro obavlja svoj posao, napisala je na svom Facebook profilu Željka Markić koja smatra da je to sve bila diverzija kako bi se skrenula pažnja s partizanskih zločina.

Markić smatra da su "Saša Leković, Slavica Lukić i ekipa iz vrha Hrvatskog novinarskog društva" pažnju sa Hude jame preusmjerili na otpadanje šerafa sa Lekovićevog kotača.

- Ako ga je netko pokušao ubiti na ovako čudan način iz nekog drugog razloga - očekujem, za razliku od Lekovića, da policija otkrije krivce i kazni ih. Opet, ako se pokaže da ga nitko nije pokušao ubiti - zanima me tko će odgovarati za širenje laži o cijeloj Hrvatskoj u inozemstvu - jer, priča da se u Hrvatskoj ubija novinare koji hrabro obavljaju svoj posao - može imati loše posljedice za zemlju kojoj najveći dio BDP-a donosi turizam - napisala je Markić.

"AKO JE NA LEKOVIĆA IZVRŠEN ATENTAT, TO SIGURNO NIJE ZATO ŠTO POŠTENO I HRABRO OBAVLJA SVOJ POSAO

Saša Leković, Slavica Lukić i ekipa iz vrha Hrvatskog novinarskog društva jučer su pažnju sa Hude jame - masovne grobnice u koju su partizani, nakon završetka rata, bacali tisuće ubijenih i živih civila i ratnih zarobljenike - preusmjerili na otpadanje šerafa sa Lekovićevog kotača. Pri čemu su brojni uzori novinarstva Lekovićevo viđenje situacije - odmah - bez ikakvih logičnih pitanja ili policijske istrage - proglasili točnim. Svi oni znaju da je automehaničar dobro procijenio da se radi o atentatu - i to je to. Takvi su oni, lakovjerni. Kad im se sviđa što netko tvrdi. A ovo im se sviđa. I nije to bilo samo otpadanja kotača Lekovićevog auta, bio je to, kažu oni, pokušaj da se skinu šerafi sa kotača svih njih, hrabrih, koji su proteklih godina, ne pokleknuvši, držali štangu Zoranu Milanoviću i njegovoj vlasti, korumpiranim ministrima kulture, poljoprivrede i šire. I pojurili su, ti visokoobrazovni, politički neovisni novinari, koji sami sebe u krug nagrađuju unutar HND-a - tu strašnu istinu o Hrvatskoj - odmah, bez provjera - javiti i međunarodnim novinarskim institucijama - tumačeći im kako svi oni imaju problema u Hrvatskoj, jer dobro obavljaju svoj posao.

Ne znam je li netko pokušao atentat na Sašu Lekovića, ali sigurno znam da ga nitko nije pokušao ubiti jer pošteno i hrabro obavlja svoj posao. Jer to, po mom sudu, ne čini. Ako ga je netko pokušao ubiti na ovako čudan način iz nekog drugog razloga - očekujem, za razliku od Lekovića, da policija otkrije krivce i kazni ih. Opet, ako se pokaže da ga nitko nije pokušao ubiti - zanima me tko će odgovarati za širenje laži o cijeloj Hrvatskoj u inozemstvu - jer, priča da se u Hrvatskoj ubija novinare koji hrabro obavljaju svoj posao - može imati loše posljedice za zemlju kojoj najveći dio BDP-a donosi turizam.

U međuvremenu, bilo bi lijepo kad bi predsjednik i desna mu ruka, gospođa Lukić, kad se prestanu baviti svojom vlastitom ugroženošću - stigli pozabaviti svojim poslom - ugroženošću profesionalnih standarda u novinarstvu i govorom mržnje svojih ( od HND-a) nagrađivanih članova... jer dok se oni bave šerafima - Gall je Zlatka Hasanbegovića usporedio sa psom, a Ante Tomić ubijene u Hudoj jami nazvao "gnjilim truplima", pa onda Hrvate kolektivno optužio za podržavanje ratnih zločina protiv Srba u Domovinskom ratu... Možda bi i to moglo zanimati međunarodne novinarske institucije? Ili, ipak, ne?", napisala je Markić na Facebooku.

>> Orepić zvao Lekovića, policija počela kriminalističko istraživanje

>> Leković: Kad se vratim u Hrvatsku, otići ću na policiju prijaviti što se dogodilo

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • Ahilej:

    Hahaha napokon da je netko naglas rekao ono što svi misle. Pa tko bi izvršio atentat na njega, nitko ne želi prljat ruke.

  • Bulaba:

    Meni je otpao šaraf s vešmašine, atentat, zovite sve medije, Stazića, Orepića, Plenkovića, Reportere bez granica, FBI, CIA-u, Putina, Osamu bin Mladena, Ostojića, odmah!

  • xy244:

    dojmljujeme se,da je ovo od a do z korektno,tocno! ne samo meni nego svakom zdravom je dosta "dizanja na uzbunu" u saboru i inace kada lekovic i sl.izreknu kolektivnu krivicu hrvatske za nesto? i blate sve hrvate gdje god stignu. ... prikaži još!. ovo je neprijateljski cin broj 1 vec 25 godina.90%pisane i javne rijeci na hrvatskim prostirima i na racun hrvate je antihrvatstvo,kad im god padne na pamet blate nas ,sire njihovu nekulturu,truju zajednice-to rade samo oni koji vlastiti zlocin prekrivaju.